Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [ΕΡΤ]: Στη φυλακή οι βασανιστές του Αιγύπτιου Ουαλίντ Ταλέμπ
[ΕΡΤ]: Στη φυλακή οι βασανιστές του Αιγύπτιου Ουαλίντ Ταλέμπ

[ΕΡΤ]: Στη φυλακή οι βασανιστές του Αιγύπτιου Ουαλίντ Ταλέμπ

Στη φυλακή οδηγούνται οι τρεις από τους τέσσερις κατηγορουμένους για τα βασανιστήρια στον Αιγύπτιο εργάτηΟυαλίντ Ταλέμπ τον Νοέμβριο του 2012 στη Σαλαμίνα.

Σύμφωνα με την απόφαση, η ποινή για τον βασικό κατηγορούμενο και πρώην εργοδότη του θύματος παραμένει στα 13 χρόνια και 2 μήνες, οι δύο κατηγορούμενοι ως συνεργοί, που θα οδηγηθούν στη φυλακή πλέον, καταδικάστηκαν σε 10 και 9 χρόνια αντίστοιχα, ενώ στον γιο του βασικού κατηγορούμενου επιβλήθηκε ποινή 5 ετών με αναστολή.

Οι ποινές ουσιαστικά ήταν οι ίδιες με τις πρωτόδικες, με μόνη διαφοροποίηση αυτή του δεύτερου εκ των συνεργών, του οποίου η ποινή μειώθηκε κατά έναν χρόνο.

Η ολοκλήρωση της δίκης σε δεύτερο βαθμό ολοκληρώθηκε τέσσερα χρόνια μετά το τραγικό περιστατικό, όταν τον Νοέμβριο του 2012 ο Αιγύπτιος Ουαλίντ Ταλέμπ είχε βρεθεί λιπόθυμος και δεμένος με μια σπασμένη μεταλλική αλυσίδα στο λαιμό, στη Σαλαμίνα.

Ο εργάτης είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού, αφού είχε απαχθεί και βασανιστείάγρια από το αφεντικό του και τους φίλους του.

Και οι τέσσερις καταδικάστηκαν για τα αδικήματα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, της αρπαγής και της ληστείας, ενώ στον γιο του βασικού κατηγορούμενου έχει αναγνωριστεί το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!