Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [ΕΡΤ]: ΣτΕ – τηλεοπτικές άδειες : Στο νοσοκομείο σύμβουλος Επικρατείας και πειθαρχική έρευνα σε βάρος Αντιπροέδρου
[ΕΡΤ]: ΣτΕ – τηλεοπτικές άδειες : Στο νοσοκομείο σύμβουλος Επικρατείας και πειθαρχική έρευνα σε βάρος Αντιπροέδρου

[ΕΡΤ]: ΣτΕ – τηλεοπτικές άδειες : Στο νοσοκομείο σύμβουλος Επικρατείας και πειθαρχική έρευνα σε βάρος Αντιπροέδρου

Το απόγευμα πρόκειται να διεξαχθεί η τρίτη διάσκεψη της Ολομέλειας του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες, ενώ νέες αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων κατέθεσαν τέσσερις τηλεοπτικοί σταθμοί για τα πόθεν έσχες των διαγωνιζομένων. Αστάθμιτοι παράγοντες προέκυψαν με το καρδιακό επεισόδιο που υπέστη ο σύμβουλος Επικρατείας Αριστόβουλος-Γεώργιου Βώρου ο οποίος νοσηλεύεται στην εντατική, αλλά και με την υπόθεση του συμβούλου Επικρατείας για τον οποίο διατάχθηκε ήδη έρευνα. Παρότι ο ίδιος δεν έχει νομικό κώλυμα συμμετοχής στη διάσκεψη, ενδέχεται να οδηγήσει σε αίτηση αυτοξαίρεσης εκ μέρους του.

Δικαστικές πηγές σημείωναν πως παρότι ήδη υπάρχουν δύο αναπληρωματικοί σύμβουλοι που μπορούν να καλύψουν τα κενά δεν αποκλείεται, τελικά, να οδηγηθεί η διάσκεψη σε επ’ αόριστον αναβολή είτε άμεσα είτε λίγο αργότερα, εφόσον άλλος σύμβουλος Επικρατείας παρουσιάσει ανυπέρβλητο κώλυμα. Σε αυτή την περίπτωση η υπόθεση δικάζεται από την αρχή, με άλλη σύνθεση.
Πάντως, ο ανώτατος δικαστής που ελέγχεται δεν έχει νομικό κώλυμα λόγω της πειθαρχικής έρευνας και μπορεί να μετάσχει στη διάσκεψη.

Την ίδια ώρα, νέες αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων έχουν καταθέσει οι τηλεοπτικοί σταθμοί Αlpha, ΣΚΑΙ, Άλτερ Έγκο και η Κυπριακή εταιρεία «Ανεξάρτητος Τηλεοπτικός Πάροχος Περιεχομένου» (ITV CP).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!