Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [ΕΡΤ]: ΣτΕ: Θα προχωρήσει επί της ουσίας στη συζήτηση για τις τηλεοπτικές άδειες (video)
[ΕΡΤ]: ΣτΕ: Θα προχωρήσει επί της ουσίας στη συζήτηση για τις τηλεοπτικές άδειες (video)

[ΕΡΤ]: ΣτΕ: Θα προχωρήσει επί της ουσίας στη συζήτηση για τις τηλεοπτικές άδειες (video)

Το Συμβούλιο της Επικρατείας προχωρά στην εκδίκαση της κύριας υπόθεσης των τηλεοπτικών αδειών, αν δηλαδή ο νόμος είναι ή όχι αντισυνταγματικός, αφού έκρινε με ψήφους 16 έναντι 9, παραδεκτές τις προαφυγές των τηλεοπτικών σταθμών. Έκριναν ότι οι αιτήσεις είναι βάσιμες και οι ιδιοκτήτες τους έχουν έννομο συμφέρον να προσφύγουν στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο.

Κατόπιν αυτών ο εισηγητής της υπόθεσης Γ.Παπαγεωργίου ξεκίνησε να αναπτύσσει τη πρόταση προς τους συναδέλφους του αλλά η διάσκεψη διακόπηκε για επόμενη ημέρα. Στην επόμενη διάσκεψη θα κριθεί το ζήτημα της συνταγματικότητας και της νομιμότητας του νόμου που μετέφερε τις αρμοδιότητες του ΕΣΡ στα αρμόδια κυβερνητικά όργανα.

Η πλειοψηφία των δικαστών, παρά την αντίθετη άποψη του εισηγητή, έκανε δεκτές τις προσφυγές και έτσι πλέον το Ανώτατο Δικαστήριο θα μπει στην ουσία της υπόθεσης, που αφορά τη συνταγματικότητα του νόμου. Δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί η σχετική συνεδρίαση του Σώματος.

Εν τω μεταξύ, η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας απέρριψε σήμερα, τις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων των τηλεοπτικών σταθμών Alpha, Star και της Κυπριακής εταιρείας «Ανεξάρτητος Τηλεοπτικός Πάροχος Περιεχομένου» (ITV CP) που στρεφόντουσαν η μια κατά της άλλης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!