Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [ΕΡΤ]: Σταθάκης: Στη CETA επικράτησαν οι θέσεις της ελληνικής αντιπροσωπείας
[ΕΡΤ]: Σταθάκης: Στη CETA επικράτησαν οι θέσεις της ελληνικής αντιπροσωπείας

[ΕΡΤ]: Σταθάκης: Στη CETA επικράτησαν οι θέσεις της ελληνικής αντιπροσωπείας

Με θέμα την την ολοκλήρωση της CETΑ – (Ολοκληρωμένη Οικονομική και Εμπορική Συμφωνία Ε.Ε.-Καναδά), πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, στο Λουξεμβούργο, το Άτυπο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων για θέματα Εμπορίου.

Οι προϋποθέσεις που συμφωνήθηκαν για την προσωρινή εφαρμογή της Συμφωνίας είναι ακόμα πιο αυστηρές εκείνων που είχαν συζητηθεί στο προηγούμενο Συμβούλιο (23 Σεπτεμβρίου, στη Μπρατισλάβα), καθώς θα ενεργοποιηθούν μόνο τα τμήματα που εμπίπτουν αυστηρά στην αρμοδιότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και γίνεται σαφές ότι, εφόσον η Συμφωνία απορριφθεί έστω και από ένα κράτος-μέλος, αμέσως σταματά η προσωρινή της εφαρμογή.

Επικράτησαν θέσεις που από την πρώτη στιγμή υποστήριξε η ελληνική αντιπροσωπεία, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης, προσθέτοντας ότι πλέον διαμορφώνεται το πλαίσιο εκείνων των διασφαλίσεων που θα προασπίζουν το ευρωπαϊκό κεκτημένο και θα λαμβάνουν υπόψη τις ανησυχίες της κοινωνίας των πολιτών.

Στη σημερινή τους συνεδρίαση, οι υπουργοί συζήτησαν κατά πόσο έχουν εκπληρωθεί οι προϋποθέσεις που είχαν τεθεί στο προηγούμενο Συμβούλιο (23 Σεπτεμβρίου, στη Μπρατισλάβα), προκειμένου να δοθεί το πράσινο φωςγια την υπογραφή της Συμφωνίας.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει πλέον αναγνωρίσει τη Συμφωνία ως «μεικτής αρμοδιότητας«.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!