Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [ΕΡΤ]: Τα sparta orange κατακτούν το εξωτερικό (vid)
[ΕΡΤ]: Τα sparta orange κατακτούν το εξωτερικό (vid)

[ΕΡΤ]: Τα sparta orange κατακτούν το εξωτερικό (vid)

Ανάρπαστα στο εξωτερικό, έχουν γίνει τα πορτοκάλια Λακωνίας και οι παραγωγοί τα έχουν ονομάσει  sparta orange, αφού όταν αυτοί έμαθαν την προέλευσή τους αναφώνησαν Sparta, όπως και στην ταινία «300».

40 παραγωγοί ενώθηκαν το 2006 και σύστησαν τον αγροτικό συνεταιρισμό εσπεριδοειδών Αγίου Γεωργίου. Τώρα συνεργάζονται με 250 έως και 400 αγρότες από τη Σκάλα Λακωνίας. Στην κρίση, όλοι τους απαντούν, με ποιότητα, ταυτότητα και εξωστρέφεια. Οι ξένοι καταναλωτές πέρα από τη γεύση δίνουν βάρος και στην εμφάνιση του προϊόντος.

Εδώ και πέντε μήνες λειτουργεί το δικό τους συσκευαστήριο. Το έφτιαξαν για να μπορούν οι ίδιοι να διαθέτουν τα προϊόντα τους στο εξωτερικό, διώχνοντας τους μεσάζοντες. Η ομάδα παραγωγών εξάγει 15-20.000 τόνους το χρόνο όχι μόνο σε ευρωπαϊκές χώρες αλλά εδώ και έξι μήνες σε τρίτες, Αραβικά Εμιράτα, Σαουδική Αραβία, Μπαχρέιν.

Μάλιστα το 2012 sparta orange έφαγαν και οι Κινέζοι. Ήταν η πρώτη ελληνική επιχείρηση που εξήγαγε πορτοκάλια στη μακρινή Κίνα.

Πόλλοι νέοι της περιοχής λόγω της κρίσης στράφηκαν στον πρωτογενή τομέα και ο συνεταιρισμός μπολιάστηκε με δυναμικά μέλη.

Το συσκευαστήριο ήταν η αρχή. Επόμενος στόχος τους είναι η δημιουργία ΑΤΜ φυσικού χυμού. Βρίσκονται ήδη σε συζητήσεις με ξένους επενδυτές και υπολογίζουν ότι μέσα στην επόμενη πενταετια θα κυκλοφορήσουν στη χώρα μας οι αυτόματοι πωλητές εκχύμωσης πορτοκαλιών sparta orange.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!