Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [ΕΡΤ]: Ο Σόιμπλε επιμένει – Η συζήτηση για το χρέος το 2018
[ΕΡΤ]: Ο Σόιμπλε επιμένει – Η συζήτηση για το χρέος το 2018

[ΕΡΤ]: Ο Σόιμπλε επιμένει – Η συζήτηση για το χρέος το 2018

Οι Ελληνες κάνουν πρόοδο. Ελάφρυνση του χρέους στο τέλος του τρίτου προγράμματος εάν είναι αναγκαίο, ανέφερε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξη στην εφημερίδαGeneral Anzeiger

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών διαπιστώνει, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα General Anzeiger της Βόννης, ότι πολλά στην Ευρωπαϊκή Ένωση πάνε προς τη σωστή κατεύθυνση.

Ας πάρουμε ως παράδειγμα την ανάπτυξη στην Ισπανία. Η Ιταλία θα έχει θετική εξέλιξη στην οικονομία. Οι ‘Ελληνες κάνουν, επίσης, πρόοδο, δεν θα πρέπει όμως να πιστέψουν ότι μπορούν να σταματήσουν τις συμφωνηθείσες μεταρρυθμίσεις, υποστήριξε ο Σόιμπλε.

Για την άρνηση τουΔΝΤ να συνεχίσει να συμμετέχει στο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είπε ότι πρόκειται για παρεξήγηση και ότι δεν προτίθεται καθόλου να συγκρουσθεί με το Ταμείο.

Το ΔΝΤ αμφιβάλλει -και αυτό δεν είναι νέο- ότι η Ελλάδα θα εφαρμόσει, αυτά για τα οποία έχει δεσμευτεί και ότι αυτό αρκεί ώστε να βαδίσει η χώρα προς ένα διαρκές μονοπάτι ανάπτυξης. Οι ‘Ελληνες αντίθετα επαναλαμβάνουν: θα τα καταφέρουμε. Γι’ αυτό και την άνοιξη συμφωνήσαμε, η Αθήνα να λάβει πρόσθετα μέτρα, εάν επαληθευτεί η απαισιοδοξία του ΔΝΤ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!