Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 5 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
20 °C 11 kmh
Home | ΑΘΛΗΤΙΚΑ | [ΕΡΤ]: Συζήτησαν για ελεύθερους χώρους αθλητισμό και πολιτισμό – Εκδηλώσεις σε Ίλιον και Ελληνικό
[ΕΡΤ]: Συζήτησαν για ελεύθερους χώρους αθλητισμό και πολιτισμό – Εκδηλώσεις σε Ίλιον και Ελληνικό

[ΕΡΤ]: Συζήτησαν για ελεύθερους χώρους αθλητισμό και πολιτισμό – Εκδηλώσεις σε Ίλιον και Ελληνικό

Θέματα με άμεσο αντίκτυπο στην καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των πολιτών, ήταν το επίκεντρο δύο εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν το βράδυ του Σαββάτου 16 Σεπτεμβρίου σε Ίλιον και Ελληνικό.

Ίλιον

Όπως αναφέρει στο λογαριασμό του στο facebook, ο συμμετέχων και στο πάνελ της εκδήλωσης Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Ιούλιος Συναδινός: «Δικαίωμα στην Πόλη: δημόσιοι χώροι, πράσινο, μαζικός αθλητισμός, πολιτιστική κληρονομιά & δημιουργία». Πως το πάρκο Τρίτση θα γίνει ένας υπερτοπικός πόλος άθλησης για την υγεία και την αναψυχή των πολιτών; Τι πρέπει να κάνουν οι εμπλεκόμενοι Δήμοι και δεν κάνει ο Δήμος Ιλίου; Ποια είναι η πολιτική της ΓΓΑ και η συνεργασία με την Περιφέρεια;
Από την παρέμβαση στην εκδήλωση της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑΣ ΠΟΛΗΣ ΙΛΙΟΥ, με Σπύρο Τζόκα, Αντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα και Τάκη Τσαρμπόπουλο, εκπρόσωπό του φορέα διαχείρισης του μητροπολιτικού πάρκου. Οι βουλευτίνες μας Αννέτα Καβαδία και Χαρά Καφαντάρη πάντα παρούσες».

το ρεμπέτικο γλέντι στο Ελληνικό μετά την εκδήλωση

Mία ενδιαφέρουσα συζήτηση έγινε στο Ελληνικό το βράδυ του Σαββάτου 16/9.

Οι ελεύθεροι χώροι, η υπεράσπισή τους από τη βουλιμία των ιδιωτικών συμφερόντων, η αξιοποίησή τους για πράσινο – πολιτισμό – αθλητισμό, ήταν το βασικό θέμα της συζήτησης στο 3ο Πολιτικό -Πολιτιστικό Φεστιβάλ στα Νότια.
Άλλωστε οι «επενδύσεις» στο Ελληνικό, το γειτονικό αθλητικό κέντρο του Αγίου Κοσμά, αλλά και οι πρόσφατες κινητοποιήσεις για την δωρεάν πρόσβαση και όχι με αντίτιμο, στο δημοτικό στάδιο Αργυρούπολης, είχαν διαμορφώσει και την αντικειμενική βάση της συζήτησης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!