Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [ΕΡΤ]: Συρία: Ο ΟΗΕ κρίνει ανεπαρκή την 8ωρη εκεχειρία της Πέμπτης
[ΕΡΤ]: Συρία: Ο ΟΗΕ κρίνει ανεπαρκή την 8ωρη εκεχειρία της Πέμπτης

[ΕΡΤ]: Συρία: Ο ΟΗΕ κρίνει ανεπαρκή την 8ωρη εκεχειρία της Πέμπτης

Ανεπαρκή χαρακτήρισε ο  Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών την εκεχειρία διάρκειας 8 ωρών που αναμένεται να τεθεί σε ισχύ την  Πέμπτη στο μέτωπο του Χαλεπιού με στόχο την μεταφορά και διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας στον άμαχο πληθυσμό που βρίσκεται υπό πολιορκία.

Ζήτησε δε, να δοθούν εγγυήσεις για την ασφάλεια από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη στη συριακή σύρραξη.

Προτού καταφέρουμε να κάνουμε κάτι το ουσιαστικό, έχουμε ανάγκη από τις διαβεβαιώσεις όλων των πλευρών, δήλωσε ο Γενς Λέρκε, εκπρόσωπος Τύπου του Γραφείου των Ηνωμένων Εθνών για την Ανθρωπιστική Βοήθεια (OCHA), κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Γενεύη.

Η κατάπαυση του πυρός, που αναμένεται να τεθεί σε ισχύ την Πέμπτη στις 08.00 τοπική ώρα και ώρα Ελλάδαςανακοινώθηκε μονομερώς από τους Ρώσους. Η συριακή κυβέρνηση δεν εξέδωσε καμία ανακοίνωση, επισήμανε ο αξιωματούχος.

Ο Λέρκε επανέλαβε ότι οι ομάδες που έχουν αναλάβει να μεταφέρουν την βοήθεια προς το Χαλέπι χρειάζονται για την αποστολή τους τουλάχιστον 48 ώρες.

Εκτός της διανομής τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης στους περίπου 250.000 αμάχους που είναι εγκλωβισμένοι στο ανατολικό Χαλέπι, το οποίο ελέγχουν οι αντάρτες, ο ΟΗΕ θέλει να απομακρύνει εκατοντάδες ασθενείς και τραυματίες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!