Δευτέρα, 22 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [ΕΡΤ]: Σύνοδος ΟΟΣΑ: Προκλήσεις και ευκαιρίες για την περιφερειακή ανάπτυξη
[ΕΡΤ]: Σύνοδος ΟΟΣΑ: Προκλήσεις και ευκαιρίες για την περιφερειακή ανάπτυξη

[ΕΡΤ]: Σύνοδος ΟΟΣΑ: Προκλήσεις και ευκαιρίες για την περιφερειακή ανάπτυξη

Η παγκοσμιοποίηση και οι τεχνολογικές αλλαγές έχουν συμβάλει στη βελτίωση του μέσου όρου του βιοτικού επιπέδου στις χώρες του ΟΟΣΑ, όμως όλα τα μέρη δεν έχουν επωφεληθεί στον ίδιο βαθμό και υπάρχουν αυξανόμενα στοιχεία ότι οι οικονομικές ανισότητες, δύνανται να συμβάλουν στο οικονομικό και πολιτικό χάσμα σε πολλές χώρες. Αυτό σημειώνεται στο κείμενο της Διακήρυξης της Αθήνας που υπέγραψαν οι χώρες μέλη του ΟΟΣΑ και δέκα ακόμα χώρες μη μέλη, που συμμετείχαν στη σύνοδο του Οργανισμού χθες και σήμερα, στη χώρα μας.

Σύμφωνα με τη διακήρυξη, η πολιτική θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στο να προσδιορισθεί αν θα διευρυνθεί τα επόμενα χρόνια η γεωγραφία των ευκαιριών ή αν θα εμβαθυνθεί η δυσαρέσκεια.

«Η στήριξη μόνο σε αντισταθμιστικές πολιτικές δεν θα επαρκεί για την αντιμετώπιση των γεωγραφικών ανισοτήτων. Κι ενώ η μείωση των θεσμικών εμποδίων στην οικονομική κινητικότητα παραμένει εξίσου σημαντική χρειάζεται να συμπληρωθεί περισσότερο από πολιτικές που σέβονται τον τόπο και από ολοκληρωμένες λύσεις πολιτικής που ανταποκρίνονται στις ευκαιρίες και προκλήσεις, ιδίως για αυτά τα μέρη που υστερούν και για τον πληθυσμό τους» όπως υπογραμμίζεται στη διακήρυξη.

Στον χαιρετισμό του, ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας Γιάννης Δραγασάκης, αφού καλωσόρισε τους συμμετέχοντες της συνόδου «στην Ελλάδα της ανάκαμψης και της ανασυγκρότησης», επεσήμανε ότι σήμερα «έχουμε να συζητήσουμε ένα κρίσιμο θέμα το οποίο με άλλες διαστάσεις, δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, αλλά ευρύτερα, που είναι το θέμα των κοινωνικών και περιφερειακών ανισοτήτων, σε συνδυασμό και με το πολύ σοβαρό θέμα που έχει θέσει ο ΟΟΣΑ, το θέμα των λεγόμενων «μεγατάσεων», των προκλήσεων με άλλα λόγια, που αντιμετωπίζουν οι κοινωνίες μας στο παρόν, αλλά και στο μέλλον».

«Το γενικό ερώτημα που προκύπτει είναι με ποιες πολιτικές θα αντιμετωπίσουμε αυτές τις προκλήσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!