Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
22 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 5 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [ΕΡΤ]: Συνεχίζονται οι συναντήσεις μελών του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ με εκπροσώπους κομμάτων
[ΕΡΤ]: Συνεχίζονται οι συναντήσεις μελών του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ με εκπροσώπους κομμάτων

[ΕΡΤ]: Συνεχίζονται οι συναντήσεις μελών του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ με εκπροσώπους κομμάτων

Με την εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου συναντήθηκε χθες αντιπροσωπεία του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Συντακτών. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των επαφών που αποφάσισε το Δ.Σ. με τους εκπροσώπους Τύπου των κομμάτων, μετά τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει με σκοπό να λήξει το «εμπάργκο», να ακυρωθεί η διαδικασία του αυτοφώρου για τα αδικήματα περί Τύπου και να καταργηθεί ο «τυποκτόνος νόμος».

Στο πλαίσιο αυτό, μέλη του Δ.Σ. έχουν ήδη συναντηθεί με τον διευθυντή του γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Ζούλα, με τον υπεύθυνο του γραφείου Τύπου της Κ.Ε. του ΚΚΕ Γιάννη Γκιόκα, καθώς και τον εκπρόσωπο Τύπου του Ποταμιού Δημήτρη Τσιόδρα και της διευθύντριας του γραφείου Τύπου του κόμματος Λίνας Παπαδάκη.

Θέσεις των κομμάτων

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε αρχικά στην κρίση των ΜΜΕ και ιδιαίτερα στην υπερσυγκέντρωσή τους σε χέρια συγκεκριμένων επιχειρηματιών. Επίσης, αναφέρθηκε στη μεγάλη ανεργία που πλήττει τον δημοσιογραφικό κλάδο «δημιουργώντας έτσι εργασιακή ανασφάλεια, η οποία οδηγεί πολλές φορές στην αυτολογοκρισία».

Σχετικά με το νομοθετικό πλαίσιο που διέπει τα ζητήματα των μηνύσεων και αγωγών κατά δημοσιογράφων, και ιδιαίτερα αυτό της αντιμετώπισης των εγκλημάτων που τελούνται διά του Τύπου ως αυτοφώρων, συμφώνησε στην αναγκαιότητα αναθεώρησής του. Δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ανοικτός σε προτάσεις για νομοθετικές αλλαγές, οι οποίες θα αποτελούν καρπό μιας ευρύτερης δημόσιας διαβούλευσης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!