Κυριακή, 22 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [ΕΡΤ]: Συναντήσεις του Κ. Μητσοτάκη στις Βρυξέλλες (video)
[ΕΡΤ]: Συναντήσεις του Κ. Μητσοτάκη στις Βρυξέλλες (video)

[ΕΡΤ]: Συναντήσεις του Κ. Μητσοτάκη στις Βρυξέλλες (video)

Στις Βρυξέλλες βρίσκεται ο πρόεδρος της ΝΔ για τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ενώ θα έχει διμερείς συναντήσεις.

Γύρω από το ίδιο τραπέζι με τους υπόλοιπους ηγέτες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής, θα κάτσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Βασιλική Ακαδημία του Βελγίου.

Μία συνάντηση με πλούσια ατζέντα, αφού στο επίκεντρο θα βρεθεί τόσο η ευρωπαϊκή πορεία των χωρών των δυτικών Βαλκανίων και το προσφυγικό, ενώ χρονικά η σύνοδος συμπίπτει με το τέλος του τρίτου ελληνικού προγράμματος.

Αναφορικά πάντως με το προσφυγικό-μεταναστευτικό, το οποίο δείχνει να δοκιμάζει τις αντοχές της κυβέρνησης Μέρκελ στην Γερμανία, ο πρόεδρος της ΝΔ μεταβαίνει στις Βρυξέλλες με συγκεκριμένο πλαίσιο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιμείνει:

  • Στο μοίρασμα της ευθύνης για το προσφυγικό και μάλιστα την περικοπή κοινοτικών κονδυλίων σε όσες χώρες αρνούνται να την αναλάβουν
  • Στην άμεση εφαρμογή της απόφασης για την ενίσχυση της φύλαξης στα εξωτερικά σύνορα της Ένωσης
  • Στη δημιουργία κλειστών κέντρων φιλοξενίας για τους παράτυπους μετανάστες

«Η Ελλάδα είναι από τις χώρες που έχουν σηκώσει το μεγαλύτερο βάρος και αναμένουμε από τους εταίρους μας στην Ευρώπη να επιδείξουν μεγαλύτερη αλληλεγγύη. Δεν νοείται να υπάρχουν χώρες στην ευρωπαϊκή οικογένεια που να αρνούνται να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!