Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
16 °C 11 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
8 °C 0 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [ΕΡΤ]: Συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο (video)
[ΕΡΤ]: Συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο (video)

[ΕΡΤ]: Συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο (video)

Με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμο, θα συναντηθεί στις 18:00 ο πρωθυπουργός. Στη συνάντηση ο Αρχιεπίσκοπος αναμένεται να ενημερώσει τον Αλέξη Τσίπρα για τις θέσεις της Εκκλησίας αλλά και να ζητήσει περαιτέρω διευκρινίσεις για τη θρησκευτική ουδετερότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ιεράρχες συντάσσουν υπόμνημα το οποίο και θα παραδώσουν στον πρωθυπουργό. Σήμερα, κατά τη διάρκεια της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, δεν ζητήθηκε το θέμα της Συνταγματικής Αναθεώρησης και μετατέθηκε για αύριο αφού πραγματοποιηθεί και η συνάντηση του Αρχιεπισκόπου με τον Αλέξη Τσίπρα.

Σχετικά με το θέμα της Συνταγματικής Αναθεώρησης, σε προηγούμενο ανακοινωθέν της Ιεραρχίας παρέπεμπε σε ανακοίνωση της 4ης Οκτωβρίου του 2017 στο οποίο μεταξύ άλλων ανέφερε: «Οποιαδήποτε πρόταση αναθεώρησης του Συντάγματος (άρθρο 110 παρ. 2) απόκειται στην πρωτοβουλία της Βουλής. Επομένως, η οποιαδήποτε συζήτηση γύρω από το θέμα αυτό θα γίνει με διακομματική Επιτροπή των Κοινοβουλευτικών Κομμάτων και όχι με εκπροσώπους της κυβέρνησης».

Πηγή: ΕΡΤ1

Ρεπορτάζ: Ελίνα Κολύβα

Μοιράσου το άρθρο:

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Pinterest

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!