Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [ΕΡΤ]: Συγκεκριμένα αθλήματα μπορούν να μας γλυτώσουν από πρόωρο θάνατο
[ΕΡΤ]: Συγκεκριμένα αθλήματα μπορούν να μας γλυτώσουν από πρόωρο θάνατο

[ΕΡΤ]: Συγκεκριμένα αθλήματα μπορούν να μας γλυτώσουν από πρόωρο θάνατο

Όπως αναφέρουν τα πορίσματα μιας νέας επιστημονικής έρευνας, της οποίας επικεφαλής είναι ο καθηγητής Εμμανουήλ Σταματάκης, του Πανεπιστημίου του Σίδνεϊ στην Αυστραλία, πρώτα το τένις, μετά το κολύμπι και μετά η αεροβική είναι τα αθλήματα που μας προστατεύουν από πιθανό πρόωρο θάνατο.

Αντίθετα, αθλήματα όπως το τρέξιμο, το τζόκιν και το ποδόσφαιρο ωφελούν λιγότερο ως προς την καταπολέμηση αιτιών που ίσως μας οδηγήσουν στο να χάσουμε πρόωρα τη ζωή μας.
Οι ερευνητές ανέλυσαν στοιχεία για περίπου 80.300 ανθρώπους με μέση ηλικία 52 ετών, συσχετίζοντας το είδος σωματικής άσκησης με τη θνησιμότητα. Κατά τη διάρκεια της μελέτης, που κράτησε 9 χρόνια, πέθαναν 8.790 άτομα από διάφορες αιτίες (οι 1.909 από έμφραγμα ή εγκεφαλικό).

Η ανάλυση έδειξε ότι ο κίνδυνος θανάτου από οποιασδήποτε αιτία ήταν 47% μικρότερος για όσους έπαιζαν τακτικά τένις (ή άλλα σπορ με ρακέτα, όπως σκουός ή μπαντμιντον), 28% μικρότερος για όσους έκαναν κολύμπι, 27% για όσους έκαναν αεροβική άσκηση και 15% για όσους έκαναν ποδήλατο.

Ειδικότερα για τον κίνδυνο θανάτου από καρδιαγγειακή πάθηση, το τένις φάνηκε να μειώνει τον κίνδυνο κατά 56%, το κολύμπι κατά 41% και η αεροβική άσκηση κατά 36%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!