Τρίτη, 18 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [ΕΡΤ]: Σεβαστίδης: Η συμπεριφορά των κομμάτων τραυματίζει την εμπιστοσύνη του λαού στους δικαστές του (audio)
[ΕΡΤ]: Σεβαστίδης: Η συμπεριφορά των κομμάτων τραυματίζει την εμπιστοσύνη του λαού στους δικαστές του (audio)

[ΕΡΤ]: Σεβαστίδης: Η συμπεριφορά των κομμάτων τραυματίζει την εμπιστοσύνη του λαού στους δικαστές του (audio)

Ο Χριστόφορος Σεβαστίδης Πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων μίλησε στους Ανδρέα Παπασταματίου και Στεφανία Χαρίτου («Απολύτως Σχετικό»), στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ.

«Δεν θα πάρω θέση σε ένα θέμα εξόχως πολιτικό, γύρω από το οποίο περιστρέφεται μια αντιπαράθεση αυτές τις ημέρες» ξεκαθάρισε ο κ. Σεβαστίδης, «σε επίπεδο επιστημονικό έχουν καταγραφεί αντίθετες προσεγγίσεις από καθηγητές του Συνταγματικού Δικαίου,τις έχω διαβάσει και εδώ είναι ένα ζήτημα εριζόμενο και δεν θέλω να τοποθετηθώ» είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε «αυτό που μπορώ να πω επί της ουσίας είναι ότι η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων στην τελευταία γενική συνέλευση του περασμένου Δεκέμβρη και στα πλαίσια της συζήτησης για την Συνταγματική Αναθεώρηση, αξιολογώντας ως κυρίαρχο ζήτημα τον τρόπο επιλογής της δικαιοσύνης, πρότεινε την επιλογή των υποψηφίων με εκλογές από το ίδιο το δικαστικό σώμα, αφήνοντας την τελική επιλογή στη Βουλή. Στη συζήτηση για την Συνταγματική Αναθεώρηση δόθηκε η ευκαιρία στη Βουλή να αλλάξει την ισχύουσα διάταξη. Δεν το έκανε άφησε την κατάσταση όπως έχει και σήμερα συγκρούονται Κυβέρνηση και Αξιωματική Αντιπολίτευση για το ποιος επιθυμεί περισσότερο την ανεξαρτησία του Θεσμού! Η Συμπεριφορά των πολιτικών κομμάτων τραυματίζει την εμπιστοσύνη του λαού στους δικαστές του. Αυτοί (πολιτικοί) που θα όφειλαν να περιφρουρούν τα θεμέλια της Δημοκρατίας».

Σύμφωνα με τον κύριο Σεβαστίδη «θα ήταν ευχής έργον να επιλεγόταν συναινετικά η ηγεσία της δικαιοσύνης αλλά διαχρονικά» γιατί όπως επεσήμανε «αυτή η σκληρή πολιτική αντιπαράθεση για ένα τέτοιο ζήτημα αδικεί καλούς και έντιμους δικαστικούς και εισαγγελείς που υπηρέτησαν σε υψηλές θέσεις και στα ανώτατα δικαστήρια μέχρι σήμερα, οι οποίοι χωρίς να το θέλουν χρωματίζονται πολιτικά, με σημαντικότερο αποτέλεσμα να τραυματίζεται η εμπιστοσύνη του πολίτη στο θεσμό της δικαιοσύνης».

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και εισαγγελέων επεσήμανε ότι «τα πολιτικά κόμματα εξουσίας δεν θέλουν καμία αλλαγή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!