Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [ΕΡΤ]: «Σας γράφω ίσως για τελευταία φορά από Χαλέπι» (video)
[ΕΡΤ]: «Σας γράφω ίσως για τελευταία φορά από Χαλέπι» (video)

[ΕΡΤ]: «Σας γράφω ίσως για τελευταία φορά από Χαλέπι» (video)

Η Wa’ad al-Kateab, κάτοικος στο Χαλέπι, αποτυπώνει πλήρως τον πόνο, την απόγνωση και τη δυστυχία. Οι εικόνες είναι σκληρές και δείχνουν την πραγματικότητα, όχι όπως τη φανταζόμαστε, αλλά όπως είναι. Βρίσκεται και ίδια σε κίνδυνο και κάνει έκκληση μέσα από μια επιστολή της να θυμηθούμε όλοι την ανθρωπιά μας.

Η Wa’ad al-Kateab, μια νέα γυναίκα από το Χαλέπι, η οποία κινηματογραφεί την μαρτυρική κατάσταση στην περιοχή για λογαριασμό του Chanel 4 News, αποτυπώνει τον τρόμο, τον πόνο και την απόγνωση. Η ίδια είναι εγκλωβισμένη στην περιοχή και δεν μπορεί να φύγει. Έγκυος στο δεύτερο παιδί της γίνεται ένα με τις οικογένειες που σπαράζουν, πονούν και εξιστορεί την αλήθεια των ανθρώπων.

Πρόσφατα βραβεύτηκε , ωστόσο δεν κατάφερε να φύγει από την πόλη. Αποφάσισε να στείλει ένα γράμμα-έκκληση προς όλους.

Το γράμμα της 25χρονης κοπέλας

«Ίσως αυτό να είναι το τελευταίο μου γράμμα προς εσάς και προς τον κόσμο. Είμαι στην πιο επικίνδυνη πόλη του κόσμου και μόνο σήμερα 30 βαρέλια-βόμβες και 100 βλήματα πυροβολικού έπεσαν στη γειτονιά μου (al-Sukkari). Ήθελα να είμαι μαζί σας, αλλά η πολιορκία της πόλης με εμπόδισε. Είμαι απλά ένα άτομο ανάμεσα στους 270.000 ανθρώπους που ζουν υπό αυτήν την πολιορκία. Το μόνο που είναι διαθέσιμο σε αυτήν την πόλη είναι ο αέρας, αλλά αυτός ο αέρας, τις περισσότερες φορές, είναι μολυσμένος με δηλητηριώδη αέρια. Δεν είμαστε η μοναδική πόλη στη Συρία που βρίσκεται υπό πολιορκία και η σωτηρία μας δεν θα επιτευχθεί μόνο με την άρση αυτή της πολιορκίας ή την ανάσχεση των βομβαρδισμών αλλά μα την πτώση του καθεστώτος Άσαντ και παίρνοντας πίσω την αξιοπρέπειά μας ως Σύριοι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!