Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [ΕΡΤ]: ΠτΔ: «Οι Έλληνες μπορούμε να ζήσουμε μόνο ελεύθεροι»
[ΕΡΤ]: ΠτΔ: «Οι Έλληνες μπορούμε να ζήσουμε μόνο ελεύθεροι»

[ΕΡΤ]: ΠτΔ: «Οι Έλληνες μπορούμε να ζήσουμε μόνο ελεύθεροι»

«Οι Έλληνες μπορούμε να ζήσουμε μόνο ελεύθεροι, γι αυτό και η ιστορία μας είναι μία αδιάλειπτη και αδιαπραγμάτευτη αντίσταση εναντίον κάθε είδους δεσποτισμού» δήλωσε, από τα Χανιά, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

«Η επέτειος της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα 103 χρόνια πριν, είναι η επιτομή του μακραίωνου και άρρηκτου δεσμού των Ελλήνων με την ελευθερία», τόνισε ο Προκόπης Παυλόπουλος.

«Οι Κρήτες μέσα από τους αγώνες τους για την τελική ένωση με την μητέρα πατρίδα αποδείχτηκαν εμβληματικοί εκφραστές αυτής της απαράμιλλης αφοσίωσης των Ελλήνων στην ελευθερία. Στην πραγματικότητα, οι Κρήτες ουδέποτε υποτάχτηκαν στον τουρκικό ζυγό. Οι διαρκείς εξεγέρσεις τους από το 1669 έως το 2013, με κορυφώσεις τη μεγάλη επανάσταση του 1866-1869 και το Ολοκαύτωμα του Αρκαδίου, την Επανάσταση του 1897-1898 και την Επανάσταση στο Θέρισο το 1905 με πρωταγωνιστή τον Ελευθέριο Βενιζέλο, μαρτυρούν αψευδώς. Εδώ, στην Κρήτη ο αέρας της ελευθερίας πνέει και θα πνέει πάντα σταθερός, ούριος και ελπιδοφόρος», πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Οι εκδηλώσεις για την ιστορική επέτειο άρχισαν το πρωί με θεία λειτουργία και με την επίσημη δοξολογία που τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!