Δευτέρα, 1 Μαΐου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [ΕΡΤ]: ΠτΔ: «Η διχόνοια είναι πραγματικά εθνοκτόνος» (video)
[ΕΡΤ]: ΠτΔ: «Η διχόνοια είναι πραγματικά εθνοκτόνος» (video)

[ΕΡΤ]: ΠτΔ: «Η διχόνοια είναι πραγματικά εθνοκτόνος» (video)

Την αδιαπραγμάτευτη ευρωπαϊκή πορεία της χώρας επεσήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος απο την Καρδίτσα, απευθύνοντας παράλληλα ηχηρό μήνυμα προς την Τουρκία και τον Ταγίπ Ερντογάν.

«Το δίδαγμα που οφείλουμε να αντλήσουμε όλοι μας, λαός και πολιτική ηγεσία, από τα ηρωικά γεγονότα της σημερινής επετείου, είναι ότι, όταν είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι, εμείς οι Έλληνες, μπορούμε να πετύχουμε τους ιστορικούς μας στόχους», τόνισε από τη Ματαράγκα του Δήμου Σοφάδων στο νομό Καρδίτσας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, κατά την επέτειο της μάχης της θεσσαλικής επανάστασης (21 Μαρτίου 1878).

«Τον κυριότερο εχθρό μας, όπως αποδεικνύεται από τη μακραίωνη ιστορία μας, αποτελεί η διχόνοια, που είναι πραγματικά εθνοκτόνος», τόνισε επίσης ο Πρόεδρος.

«Η Ελλάδα έχει αποφασίσει να ανήκει οριστικά και αμετάκλητα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και μάλιστα στον σκληρό πυρήνα της, την Ευρωζώνη. Η Ελλάδα δεν νοείται εκτός Ευρώπης αλλά και η Ευρώπη δεν μπορεί να είναι αυτό για το οποίο ιδρύθηκε χωρίς την Ελλάδα στους κόλπους της», πρόσθεσε ο Προκόπης Παυλόπουλος, καταλήγοντας:

«Διαμηνύουμε όμως προς κάθε κατεύθυνση ότι εμείς, οι Έλληνες, είμαστε αποφασισμένοι και έτοιμοι, με βάση το σύνολο του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου, να υπερασπισθούμε στο ακέραιο και αποτελεσματικά την κυριαρχία μας, την εδαφική μας ακεραιότητα και τα σύνορά μας, άρα την κυριαρχία, την εδαφική ακεραιότητα και τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αφίχθη στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Ματαράγκας, και στη συνέχεια μετέβη στο Ηρώο της κεντρικής πλατείας, όπου κατέθεσε στεφάνι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!