Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [ΕΡΤ]: Ψυχολογικά και σωματικά προβλήματα ίσως αντιμετωπίζουν παιδιά ανάδοχων οικογενειών
[ΕΡΤ]: Ψυχολογικά και σωματικά προβλήματα ίσως αντιμετωπίζουν παιδιά ανάδοχων οικογενειών

[ΕΡΤ]: Ψυχολογικά και σωματικά προβλήματα ίσως αντιμετωπίζουν παιδιά ανάδοχων οικογενειών

Αυξημένο κίνδυνο να εμφανίσουν ψυχικά και σωματικάπροβλήματα αντιμετωπίζουν τα παιδιά που μεγαλώνουν σε ανάδοχες οικογένειες ή σε φορείς ανάδοχης οικογένειας, λένε οι επιστήμονες, σύμφωνα με τα πορίσματα μιας νέας αμερικάνικης μελέτης.

Μαθησιακές δυσκολίες, αναπτυξιακή καθυστέρηση, κατάθλιψη, προβλήματα συμπεριφοράς, παχυσαρκία, άσθμα κ.α. είναι μόνο μερικά από τα προβλήματα που ίσως αντιμετωπίζουν αυτά τα παιδιά. Οι ερευνητές ανέλυσαν στοιχεία για πάνω από 900.000 παιδιά, από τα οποία το 1,3% μεγάλωναν σε ανάδοχες οικογένειες ή σε φορείς αναδοχής.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι, τα παιδιά αυτά ήταν πιθανότερο, κατά μέσο όρο εφτά φορές, να εκδηλώσουν κατάθλιψη, έξι φορές πιθανότερο να εμφανίσουν προβλήματα συμπεριφοράς, πέντε φορές πιθανότερο να νιώθουν άγχος, τρεις φορές πιθανότερο να έχουν διαταραχή ελλειμματικής προσοχής-υπερκινητικότητας, μειωμένη ακοή και μειωμένη όραση, καθώς επίσης δύο φορές πιο πιθανό να έχουν μαθησιακές δυσκολίες, καθυστέρηση στην ανάπτυξή τους, άσθμα, παχυσαρκία και προβλήματα λόγου.

Στην Ελλάδα η αναδοχή ενός παιδιού είναι μια αναγνωρισμένη μορφή παιδικής προστασίας, σύμφωνα με το νόμο 2082/1992.
Οι επιστήμονες, με επικεφαλής την αναπληρώτρια καθηγήτρια Κριστίν Τέρνι του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια-Ιρβάϊν, έκαναν τη σχετική δημοσίευση της μελέτης τους στο περιοδικό «Pediatrics» της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!