Κυριακή, 30 Απριλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [ΕΡΤ]: Η πρώτη μέρα της άνοιξης τους ένωσε στο Καρά Τεπέ
[ΕΡΤ]: Η πρώτη μέρα της άνοιξης τους ένωσε στο Καρά Τεπέ

[ΕΡΤ]: Η πρώτη μέρα της άνοιξης τους ένωσε στο Καρά Τεπέ

Η ζωή ανθίζει στον καταυλισμό του Καρά Τεπε. Ο 23χρονος Μαχμούτ από τη Νταρά της Συρίας κι η 20χρονη Αμάνι από το Ντεριζόρ της Συρίας γνωρίστηκαν εκεί και παντρεύτηκαν  την πρώτη  μέρα της άνοιξης .Το «Νεβρόζ».

Εγκλωβισμένοι στο νησί, ο πρώτος ένα χρόνο κι η δεύτερη εδώ και έξη – επτά μήνες. Αγαπήθηκαν και ανήμερα της μέρας της Άνοιξης, παντρεύτηκαν…  Έβαλαν όλοι από κάτι, λίγα χρήματα πολύ αγάπη. Για το νυφικό, το γαμπριάτικο κοστούμι, τα δαχτυλίδια. Καταπώς πρέπει. Κι αντάλλαξαν όρκους πίστης, με λόγια ελπίδας. Έτσι παντρεύονται οι πρόσφυγες. Μια μέρα που γεννιέται το καινούργιο. Η Άνοιξη…

Κι όλοι γύρω γιόρταζαν. «Θα τα καταφέρουμε να κάνουμε μια οικογένεια, να ζήσουμε όπως πρέπει» λέει ο Μαχμούτ. Με άσπρο πουκάμισο και παπιγιόν. «Που βρήκες το παπιγιόν;». «Μου το πήραν οι φίλοι μου…» απάντησε.

Γύρω τριγύρω από τον Μαχμούτ και την Αμάνι, τα παιδιά της Ανατολής. Τα παιδιά που γιόρταζαν το Νεβρόζ, τη νέα ημέρα, την επανάσταση και τη νίκη εναντίον της τυραννίας του κακού… Με χορούς, πιασμένοι χέρι χέρι, με αυτούς τους ήχους από το στόμα που σε καλούν θαρρείς να ξεσηκωθείς. Παιδιά πρόσφυγες στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ… Χαμογελαστά πρόσωπα προσφύγων, γιατί ο πρόσφυγας είναι θαρρείς, από τη φύση του, χαμογελαστός.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!