Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [ΕΡΤ]: Πρόταση Κομισιόν για Ευρωπαϊκό Ταμείο Άμυνας
[ΕΡΤ]: Πρόταση Κομισιόν για Ευρωπαϊκό Ταμείο Άμυνας

[ΕΡΤ]: Πρόταση Κομισιόν για Ευρωπαϊκό Ταμείο Άμυνας

Την πρότασή της για τη δημιουργία ενός Ευρωπαϊκού Ταμείου Άμυνας, αλλά και την κινητοποίηση επιπλέον εργαλείων που θα αυξήσουν τις δυνατότητες κοινής άμυνας μέσα από κοινές επενδύσεις και την ενδυνάμωση της έρευνας και της βιομηχανίας σε αυτόν τον τομέα παρουσίασε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Στόχος της εν λόγω πρότασης είναι να ωθήσει τα κράτη-μέλη της ΕΕ να επενδύσουν από κοινού στην ανάπτυξη τεχνολογιών και εξοπλισμού στρατηγικής σημασίας.

«Αν η Ευρώπη δεν φροντίσει μόνη της την ασφάλειά της, κανείς άλλος δεν θα το κάνει για μας. Μια ισχυρή, ανταγωνιστική και καινοτόμος αμυντική βιομηχανική βάση είναι αυτό που θα μας δώσει στρατηγική αυτονομία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος είχε ήδη από την ομιλία του για την Κατάσταση της Ένωσης, τον Σεπτέμβριο, επισημάνει τη σημασία μιας «δυνατής» Ευρώπης που μπορεί «να υπερασπιστεί και να προστατέψει τους πολίτες της εντός και εκτός συνόρων».

Η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής Φεντερίκα Μογκερίνι δήλωσε πως «το επίπεδο φιλοδοξίας» σε ό,τι αφορά την ενίσχυση της Ευρωπαϊκής άμυνας είναι «πιο ευρύ από ποτέ», ενώ αναφέρθηκε και στη συμφωνία που επιτεύχθηκε πρόσφατα σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας της ΕΕ ως προς τις βασικές κατευθύνσεις για μια βαθύτερησυνεργασία για την ασφάλεια.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!