Τρίτη, 22 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [ΕΡΤ]: Πρόταση ΥΠΕΣ για «σπάσιμο« των μεγάλων εκλογικών περιφερειών
[ΕΡΤ]: Πρόταση ΥΠΕΣ για «σπάσιμο« των μεγάλων εκλογικών περιφερειών

[ΕΡΤ]: Πρόταση ΥΠΕΣ για «σπάσιμο« των μεγάλων εκλογικών περιφερειών

Τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου καλεί σε συνάντηση ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, προκειμένου να τους παρουσιάσει την πρότασή του για την κατάτμηση των μεγάλων εκλογικών περιφερειών. «Όχι» σε συνάντηση ή συζήτηση για το θέμα της κατάτμησης της Β΄ Αθήνας.

Μία μεγάλη μεταρρύθμιση επιδιώκει το υπουργείο Εσωτερικών που περιλαμβάνει το «σπάσιμο» της μεγαλύτερης εκλογικής περιφέρειας της χώρας, αυτή της Β’ Αθήνας την οποία και επιχειρούν να την χωρίσουν σε τρεις τομείς.

Αναφορικά με την περιφέρεια Αττικής, το σχέδιο είναι η κατάτμηση να γίνει σε δύο τομείς.

Αυτή τη στιγμή, με το ισχύον εκλογικό σύστημα, εκλέγονται 44 βουλευτές στην Περιφέρεια Β ’Αθήνας, το 1/6 των βουλευτών και 15 στην Περιφέρεια Αττικής.

Το ΥΠΕΣ θεωρεί ότι η κατάτμηση των εκλογικών περιφερειών δεν θα πρέπει να συνδεθεί με την ψήφο των ομογενών, ένα θέμα που φέρνει στο τραπέζι του διαλόγου η Νέα Δημοκρατία.

Σε αυτή τη διακομματική συνάντηση που θα γίνει την Πέμπτη 17 Μαΐου στο υπουργείο Εσωτερικών, είναι καλεσμένα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου, εκτός της Χρυσής Αυγής.

«Όχι» σε συνάντηση ή συζήτηση για το θέμα της κατάτμησης της Β΄ Αθήνας

H ΝΔ δεν θα συμμετάσχει σε οποιαδήποτε επιμέρους συνάντηση ή συζήτηση για το θέμα της κατάτμησης της Β΄ Αθήνας μέχρι, όπως τονίζουν πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να απαντήσει επισήμως η κυβέρνηση στην σαφή πρότασή του κόμματος για την χορήγηση ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού και την κατάτμηση των μεγάλων περιφερειών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!