Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [ΕΡΤ]: Προκαταβολή 70% από τις επιδοτήσεις στους αγρότες εξήγγειλε ο Β.Αποστόλου (video)
[ΕΡΤ]: Προκαταβολή 70%  από τις επιδοτήσεις στους αγρότες  εξήγγειλε ο Β.Αποστόλου (video)

[ΕΡΤ]: Προκαταβολή 70% από τις επιδοτήσεις στους αγρότες εξήγγειλε ο Β.Αποστόλου (video)

«Το 70% των χρημάτων θα δοθεί κατευθείαν με την ένταξη στα προγράμματα», δευκρίνισε μιλώντας στην ΕΡΤ ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, αναφερόμενος στα νέα προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης.

Ως προς το χρονοδιάγραμμα, η προκαταβολή αναμένεται στο τέλος Οκτωβρίου, ενώ τα υπόλοιπα χρήματα των ενισχύσεων θα λάβουν οι ενδιαφερόμενοι «εντός τετραετίας».

Χθές, δόθηκε στη δημοσιότητα (www.agrotikianaptixi.gr) η προκήρυξη του μέτρου 6.1 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, που αφορά την ενίσχυση νέων, έως και 40 ετών, για την είσοδό τους στη γεωργική απασχόληση και την πρώτη τους εγκατάσταση σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις.

Η συνολική δημόσια δαπάνη για το μέτρο είναι 241 εκατ. ευρώ και αναμένεται να ενταχθούν 12.000 περίπου νέοι γεωργοί που θα κληθούν να υλοποιήσουν τετραετές επιχειρηματικό σχέδιο.

«Το ζητούμενο είναι να μείνουν οι άνθρωποι που θα ασχοληθούν», τόνισε ο Βαγγέλης Αποστόλου, επιμένοντας στο θέμα της κατάρτισης.

«Παρά τις γκρίζες ζώνες στην διακίνηση των αγροτικών προϊόντων, θα είναι χρονιά- ρεκόρ στις επιδοτήσεις συνολικού ύψους τεσσάρων δισεκατομμυρίων ευρώ από το ΕΣΠΑ και επτά δισεκατομμυρίων μαζί με τις πόρους», δήλωσε ο υπουργός.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ
Σχετική είδηση:Πρόγραμμα Νέων Αγροτών: Από 17.000 έως 22.000 ευρώ η ενίσχυση
Σχετική είδηση: Ενίσχυση 241 εκατ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!