Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
25 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
17 °C 0 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [ΕΡΤ]: Οι προϋποθέσεις για την εγκατάσταση καμερών σε πολυκατοικίες 
[ΕΡΤ]: Οι προϋποθέσεις για την εγκατάσταση καμερών σε πολυκατοικίες 

[ΕΡΤ]: Οι προϋποθέσεις για την εγκατάσταση καμερών σε πολυκατοικίες 

Επιτρέπει με γνωμοδότησή της η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα την εγκατάσταση καμερών σε εισόδους  πολυκατοικιών, με γνωμοδότησή της που λυνει τη διαφωνία μεταξύ των ενοίκων.

Η Αρχή θέτει αυστηρές προϋποθέσεις όπως:

  • Υλικό από τις κάμερες δεν μπορεί να αναρτηθεί σε ιστοσελίδα ή  να επιδειχτεί σε  τρίτα  πρόσωπα (εκτός  διωκτικών αρχών ή  δικαστηρίων),
  • Δεν επιτρέπεται  σε  καμία περίπτωση λήψη ή καταγραφή δεδοµένων ήχου.

Για την τοποθέτηση κάμερας σε όροφο πολυκατοικίας η Αρχή αποφαίνεται ότι για να τοποθετηθεί κάμερα που καταγράφει μεγαλύτερο εύρος από την είσοδο του διαμερίσματος (π.χ ασανσέρ, σκάλες) απαιτείται η σύμφωνη γνώμη των 2/3 των ενοίκων του ορόφου.
Αντίθετα, επιτρέπεται χωρίς περιορισμούς η τοποθέτηση, αν περιορίζεται το  πεδίο εμβέλειας της κάμερας στον απολύτως απαραίτητο χώρο µπροστά στην πόρτα εισόδου του διαµερίσµατος.

  • Σε οροφοδιαμερίσματα, στην υπ΄ αριθμ.134/2015 απόφασή της, η Αρχή έχει κρίνει ότι η τοποθέτηση κάµερας στην πόρτα του διαµερίσµατος είναι νόµιµη, µε την προϋπόθεση ότι λαµβάνεται όσο το δυνατόν λιγότερη εικόνα από κοινόχρηστους χώρους, όπως η σκάλα και το ασανσέρ.
  • Σε συγκροτήµατα κατοικιών, για την ασφάλεια των κοινόχρηστων χώρων και  των προσώπων που κυκλοφορούν σε αυτούς, απαιτείται απόφαση της γενικής συνέλευσης των ενοίκων: «εγκατάσταση  µπορεί  να πραγµατοποιηθεί µόνο µε απόφαση της γενικής συνέλευσης της πολυκατοικίας σύµφωνα µε τις διατάξεις του οικείου κανονισµού και εφόσον τέτοια  εγκατάσταση δεν προβλέπεται στον κανονισµό,  απαιτείται  συναπόφαση και των δύο τρίτων των ενοίκων της πολυκατοικίας (όπου σε κάθε ένοικο αντιστοιχεί µία ψήφος).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!