Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [ΕΡΤ]: Πρόγραμμα Τεχνητής Νοημοσύνης συνθέτει τραγούδια από φωτογραφίες
[ΕΡΤ]: Πρόγραμμα Τεχνητής Νοημοσύνης συνθέτει τραγούδια από φωτογραφίες

[ΕΡΤ]: Πρόγραμμα Τεχνητής Νοημοσύνης συνθέτει τραγούδια από φωτογραφίες

Μια ακόμα επίδειξη για το τι μπορεί να κάνει η Τεχνητή Νοημοσύνη, αποτελεί το «Neural Karaoke», ένα πρόγραμμα που δημιουργήθηκε από ομάδα του πανεπιστημίου του Τορόντο. Χάρη σε αυτό, για κάθε ψηφιακή φωτογραφία, μπορεί να δημιουργηθεί ένα ολοκληρωμένο τραγούδι, με μουσική και στίχους.

Η Ρακέλ Ούρτασαν, μέλος της ομάδας ανάπτυξης του προγράμματος, ανέφερε στην εφημερίδα The Guardian: «Μπορείτε να φανταστείτε ένα κανάλι Τεχνητής Νοημοσύνης στο Spotify να παράγει μουσική ή να “βλέπει” τις φωτογραφίες ανθρώπων και να τραγουδά αποκλειστικά για αυτούς; Πρόκειται για το τι μπορεί να κάνει στις μέρες μας η Βαθιά Μάθηση ώστε να γίνει η ζωή μας πιο διασκεδαστική».

Σύμφωνα με τους ερευνητές, όταν το Neural Karaoke «εκπαιδευτεί», όταν μαθαίνει, δηλαδή, να συνδυάζει δεδομένα και να δίνει συγκεκριμένα αποτελέσματα, μπορεί να πάρει μια μουσική κλίμακα και ένα μελωδικό προφίλ, ώστε να δημιουργήσει μια απλή μελωδία. Αλλά η «σύνθεση» μουσικής δεν είναι το μόνο που μπορεί να κάνει το πρόγραμμα. Όπως λένε οι ειδικοί, καθώς αυτό μπορεί και να δίνει εντολές για…χορό.

Αφού «παρακολούθησε» χορογραφίες από το παιχνίδι Just Dance, το πρόγραμμα κατάφερε να εντοπίσει τις ανθρώπινες στάσεις και έτσι έμαθε να συνδέει τις κινήσεις με τη μουσική.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!