Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
12 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
13 °C 2 kmh
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [ΕΡΤ]: Προετοιμάζοντας το μέλλον στον Κόκκινο Πλανήτη
[ΕΡΤ]: Προετοιμάζοντας το μέλλον στον Κόκκινο Πλανήτη

[ΕΡΤ]: Προετοιμάζοντας το μέλλον στον Κόκκινο Πλανήτη

Το κόστος μεταφοράς δομικών υλικών στον πλανήτη Άρη θα ήταν αστρονομικό και για αυτό το λόγο, θα πρέπει να βρούμε τρόπους να αξιοποιήσουμε τους φυσικούς του πόρους. Αυτή είναι η ιδέα της αμερικανικής εταιρείας MadeofMars, που αναπτύσσει μια τεχνολογία για τη μετατροπή των πετρωμάτων και των ορυκτών που βρίσκονται στον Άρη, σε υλικά που θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι μελλοντικοί αστροναύτες για να χτίσουν τον πολιτισμό του αύριο. Πρόκειται για ένα πρότζεκτ που ηγείται ο Τζον Σκοκ, ο οποίος εργάζεται και ως πλανητικός επιστήμονας στο Ινστιτούτο SETI, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που επικεντρώνεται στην αναζήτηση εξωγήινης ζωής.

Το πρώτο προϊόν που θα κατασκευάσει η εταιρία, θα είναι ένα ύφασμα από ηφαιστειακό βασάλτη. Ο βασάλτης είναι άφθονος στον Άρη, αλλά και σε ηφαιστειακά νησιά όπως η Χαβάη και η Ισλανδία. Η επιστημονική ομάδα αναπτύσσει μια διαδικασία στην οποία λιώνει τον βασάλτη, τον απλώνει πάνω σε μακρόστενες κλωστές κι έτσι κατασκευάζει ανθεκτικά υφάσματα. Αυτά τα υφάσματα θα μπορούσαν να είναι χρήσιμα στη Γη καθώς και στον Κόκκινο Πλανήτη.

«Ο βασάλτης θα μπορούσε να είναι μια λύση για τη διατήρηση του πλανήτη μας. Είναι ένας από τους πιο άφθονους και διαδεδομένους πόρους που βρίσκονται στη Γη. Ο βασάλτης εκρήγνυται συνεχώς στην επιφάνεια και δεν απαιτεί επεξεργασία με χημικές ουσίες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!