Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
26 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
26 °C 0 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [ΕΡΤ]: Πού εντοπίζουν τα συνεργεία ρύπανση-Ευθύνη της εταιρείας, λέει ο υφ. Ναυτιλίας
[ΕΡΤ]: Πού εντοπίζουν τα συνεργεία ρύπανση-Ευθύνη της εταιρείας, λέει ο υφ. Ναυτιλίας

[ΕΡΤ]: Πού εντοπίζουν τα συνεργεία ρύπανση-Ευθύνη της εταιρείας, λέει ο υφ. Ναυτιλίας

Τουλάχιστον 800 τόνοι μαζούτ έχουν απαντληθεί έως τώρα από το βυθισμένο δεξαμενόπλοιο ΑΓ.ΖΩΝΗ ΙΙ στον Σαρωνικό νότια της νήσου Αταλάντης. Όπως ξεκαθάρισε ο υφυπουργός Ναυτιλίας, η ευθύνη είναι ξεκάθαρα της πλοιοκτήτριας εταιρείας. Εντοπίστηκε ρύπανση και στο Λαγονήσι. Μεγαλύτερο πρόβλημα στη Γλυφάδα. Αναλυτικά η κατάσταση που επικρατεί στις παράκτιες περιοχές της Αττικής.

«Την ευθύνη για τη ρύπανση ξεκάθαρα έχουν η πλοιοκτήτρια και η ασφαλιστική που την καλύπτει και όσοι έχουν απαιτήσεις θα πρέπει να στραφούν προς αυτές αλλά θα πρέπει στα έγγραφα που θα καταθέτουν να είναι τεκμηριωμένη η απαίτησή τους», τόνισε ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός που έχει τεθεί επικεφαλής του συντονιστικού οργάνου για τη διαχείριση της ρύπανσης, σε ενημερωτική συνάντηση που είχε το μεσημέρι με δημοσιογράφους, μαζί με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Ναυτιλίας Διονύση Καλαματιανό και τον διευθυντή του γραφείου Τύπου του υπουργείου, αντιπλοίαρχο Νίκο Λαγκαδιανό.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, τυχόν αποζημιώσεις από διαρροή πετρελαίου του ΑΓ.ΖΩΝΗ μπορούν να αντληθούν και από το IOPC Fund (Διεθνές Ταμείο Αποζημιώσεων από Ρύπανση Πετρελαίου), υπό τον όρο όμως ότι ο αιτών θα αποδεικνύει τη ζημιά του με βάση τους κανόνες που ορίζει το ταμείο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!