Πέμπτη, 17 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
27 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
30 °C 6 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [ΕΡΤ]: Πόλεμος και πείνα οι αιτίες της σύγχρονης προσφυγιάς σημειώνει ελληνοβρετανική μελέτη
[ΕΡΤ]: Πόλεμος και πείνα οι αιτίες της σύγχρονης προσφυγιάς σημειώνει ελληνοβρετανική μελέτη

[ΕΡΤ]: Πόλεμος και πείνα οι αιτίες της σύγχρονης προσφυγιάς σημειώνει ελληνοβρετανική μελέτη

Σε επεξεργασία των στοιχείων που προέκυψαν από συνεντεύξεις προσφύγων προχώρησε ελληνοβρετανική μελέτη στην οποία αναφέρεται η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Κεντρικό συμπέρασμα ότι δεν κυριαρχούν τα οικονομικά κίνητρα στην απόφαση να φύγουν από τις πατρίδες τους, όσοι συμμετείχαν στις προσφυγικές ροές της πρόσφατης περιόδου.

«Aκόμη και δύο χρόνια μετά την έναρξη των μεγάλων μεταναστευτικών ροών υπάρχουν λίγα στοιχεία, σε σχέση με τα αίτια που ωθούν πρόσφυγες και μετανάστες να έρχονται στην Ευρώπη. Μία πρόσφατα δημοσιευθείσα μελέτη του Πανεπιστημίου Μίντλσεξ στο Λονδίνο σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι λιγότεροι εξ αυτών άφησαν την πατρίδα τους για οικονομικούς λόγους. Αντιθέτως, το 80% το έπραξαν, όπως δηλώνουν οι ίδιοι, εξαιτίας του πολέμου και της βίας» γράφει η Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) η οποία και παρουσιάζει τη μελέτη.

Όπως διευκρινίζει η γερμανική εφημερίδα, στο πλαίσιο της μελέτης ρωτήθηκαν το 2016 περίπου 750 μετανάστες στην Ελλάδα, στη Σικελία και στη Μάλτα, ενώ διενεργήθηκαν περισσότερες από 100 συνεντεύξεις. Σύμφωνα με τα ευρήματα της μελέτης, «η πλειοψηφία πήρε τον δρόμο της φυγής εξαιτίας διώξεων, πολέμου και πείνας. Ως συχνότερη αιτία αναφέρθηκε ο πόλεμος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!