Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [ΕΡΤ]: Τ. Πετρόπουλος: «Σταδιακά, από το 2017, η λειτουργία του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης» (audio)
[ΕΡΤ]: Τ. Πετρόπουλος: «Σταδιακά, από το 2017, η λειτουργία του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης» (audio)

[ΕΡΤ]: Τ. Πετρόπουλος: «Σταδιακά, από το 2017, η λειτουργία του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης» (audio)

Ο Τάσος Πετρόπουλος υφυπουργός κοινωνικών ασφαλίσεων, μίλησε στους Ανδρέα Παπασταματίου και Στεφανία Χαρίτου, στην εκπομπή «Απολύτως Σχετικό», που μεταδίδεται από το Πρώτο Πρόγραμμα, τη Φωνή Της Ελλάδας και τους Περιφερειακούς σταθμούς της ΕΡΤ, για τα αγκάθια της διαπραγμάτευσης στο ασφαλιστικό αλλά και τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, η εφαρμογή του οποίου θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2017.

Για το «κοινωνικό κεκτημένο» μίλησε ο κύριος Πετρόπουλος, που αφορά και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, οι οποίες πρέπει να επανέλθουν στην Ελλάδα με συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα. Η επάνοδος πρέπει να είναι δεσμευτική και για τους δανειστές και συγκεκριμένα το ΔΝΤ, που αντιδρά. Διευκρίνισε όμως, πως «Η επάνοδος των συλλογικών συμβάσεων, όπως τις ξέραμε φέρνει ένα πλαίσιο, το οποίο στο σύνολό του μπορεί να μην έρθει».

Για το ασφαλιστικό ο κ. Πετρόπουλος τόνισε ότι δεν θα υπάρξουν νέες μειώσεις στις συντάξεις, ενώ αναφερόμενος στην εύρεση πόρων για τα ταμεία, επανέφερε την πρότασή του για αξιοποίηση της πραγματικής εργασίας των νόμιμων μεταναστών. Το εργόσημο είπε ο κ. Πετρόπουλος βρίσκεται στην σωστή κατεύθυνση, αλλά δεν είναι αρκετό.

Αναφερόμενος στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, ο υφυπουργός είπε ότι θα ξεκινήσει το 2017, αλλά βέβαια η λειτουργία του θα γίνει σταδιακά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!