Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [ΕΡΤ]: Π. Πετράκης: Ο στόχος των συνεχών υψηλών πλεονασμάτων δεν είναι εφικτός (audio)
[ΕΡΤ]: Π. Πετράκης: Ο στόχος των συνεχών υψηλών πλεονασμάτων δεν είναι εφικτός (audio)

[ΕΡΤ]: Π. Πετράκης: Ο στόχος των συνεχών υψηλών πλεονασμάτων δεν είναι εφικτός (audio)

Ο Παναγιώτης Πετράκης καθηγητής του τμήματος οικονομικών Επιστημών του Εθνικού Και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, μίλησε στους Ανδρέα Παπασταματίου και Στεφανία Χαρίτου, στην εκπομπή «Απολύτως Σχετικό», που μεταδίδεται από το Πρώτο Πρόγραμμα, τη Φωνή Της Ελλάδας και τους Περιφερειακούς σταθμούς της ΕΡΤ, για την διαπραγμάτευση που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο Καθηγητής εξήγησε ότι με τα μέχρι στιγμής δεδομένα το πιθανότερο είναι να επιτευχθεί μία καταρχήν πολιτική συμφωνία. Για τον ESM και το κείμενο που διέρρευσε ήταν ιδιαίτερα επιφυλακτικός ως προς τους όρους και τις παραμέτρους που θέτει ο Μηχανισμός Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και αφού τόνισε ότι οι προτάσεις βρίσκονται στη σωστή κατεύθυνση εκτίμησε ότι οι δανειστές θα ζητήσουν νέα μέτρα .

Σύμφωνα με τον Κύριο Πετράκη, ο στόχος των συνεχών υψηλών πλεονασμάτων δεν είναι εφικτός και λειτουργεί υφεσιακά. Τέλος ο κος Πετράκης έριξε ευθύνες στους δανειστές για το κλίμα αβεβαιότητας που έχουν δημιουργήσει, με αποτέλεσμα να απολέσει σημαντικά κεφάλαια η Ελληνική Οικονομία.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!