Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [ΕΡΤ]: Περαιτέρω χαλάρωση των capital controls προτείνει η ΕΕΤ
[ΕΡΤ]: Περαιτέρω χαλάρωση των capital controls προτείνει η ΕΕΤ

[ΕΡΤ]: Περαιτέρω χαλάρωση των capital controls προτείνει η ΕΕΤ

Την περαιτέρω χαλάρωση των capital controls με αύξηση του μηνιαίου ορίου αναλήψεων και άνοιγμα νέων τραπεζικών λογαριασμών από όλους έχει εισηγηθεί η Ελληνική Ενωση Τραπεζών (ΕΕΤ) στο υπουργείο Οικονομικών σύμφωνα με το Εθνος .

Πιο συγκεκριμένα, η πρόταση της ΕΕΤ στο υπουργείο Οικονομικών για την χαλάρωση των κεφαλαιακών περιορισμών μετά την ολοκλήρωση της 2ης αξιολόγησης βασίζεται σε 6 σημεία.

• Να επιτραπεί το άνοιγμα νέων τραπεζικών λογαριασμών χωρίς καμία προϋπόθεση για όλους τους πολίτες.

• Να αυξηθεί στα 2.000 ευρώ το μηνιαίο όριο ανάληψης, από τα 1.800 ευρώ που ισχύει σήμερα

• Οι πολίτες να έχουν τη δυνατότητα να προχωρούν σε σωρευτική ανάληψη του ποσού των 2.000 ευρώ μία φορά τον μήνα. Σήμερα, επιτρέπεται να ισχύει σωρευτική ανάληψη ανά 15νθήμερο, με ανώτατο ποσό τα 840 ευρώ.

• Να αυξηθεί στο 50% το όριο ανάληψης για τα χρήματα που θα επαναπατριστούν. Δηλαδή όσοι φέρουν χρήματα από το εξωτερικό και τα καταθέσουν σε λογαριασμό που θα ανοίξουν σε τράπεζα στην Ελλάδα, να μπορούν να προχωρήσουν σε ανάληψη για το 50% του ποσού κατάθεσης, οποτεδήποτε το θελήσουν. Το όριο αυτό είναι σήμερα στο 30%. Το υπόλοιπο 50% της κατάθεσης θα υπόκειται στους περιορισμούς των capital controls.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!