Πέμπτη, 25 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [ΕΡΤ]: Τα παιδιά του πολέμου επανασυνδέονται με τις ρίζες τους στην Καρδίτσα (video)
[ΕΡΤ]: Τα παιδιά του πολέμου επανασυνδέονται με τις ρίζες τους στην Καρδίτσα (video)

[ΕΡΤ]: Τα παιδιά του πολέμου επανασυνδέονται με τις ρίζες τους στην Καρδίτσα (video)

Εξήντα δύο παιδάκια ηλικίας 5 έως 14 ετών από τη Συρία, το Ιράκ, παιδιά Κούρδων από το Κουβέιτ, τα παιδιά του πολέμου, μαθαίνουν να διαβάζουν και να γράφουν στην Αραβική γλώσσα στην Καρδίτσα.

Είναι τα παιδιά που όταν ξεκίνησε ο πόλεμος και τα σχολεία έκλεισαν ήταν πολύ μικρά. Τα ίδια παιδιά που έφυγαν μικρά, με τις οικογένειές τους, να σωθούν από τον πόλεμο, από τοnν θάνατο. Τα παιδιά που βρίσκονταν στο δρόμο για πολλά χρόνια. Μπορεί να ξεκίνησαν μετά το 2012 από τη Συρία ή το Ιράκ, πέρασαν 2 χρόνια στην Τουρκία και άλλα 2 χρόνια μέχρι να φτάσουν να εγκατασταθούν κάπου στην Ελλάδα. Παιδιά που δεν κάθισαν ποτέ σε σχολικό θρανίο, που ξέρουν τη μητρική τους γλώσσα, μόνο όμως να τη μιλούν. Δεν ξέρουν να διαβάζουν ή να γράφουν.

Τα παιδιά που ζουν στην Καρδίτσα, στο πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ, σε νοικιασμένα μέσω της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ διαμερίσματα δηλαδή, έχουν εδώ και 10 μέρες τη δυνατότητα να μάθουν τη μητρική τους γλώσσα. Έχουν τη μελλοντική ευκαιρία, όταν τελειώσει ο πόλεμος και επιστρέψουν στην πατρίδα τους να μπορούν στοιχειωδώς να διαβάζουν μία πινακίδα, ή μία εφημερίδα. Έχουν τη μελλοντική δυνατότητα να αποφύγουν να νιώσουν ξένοι στη χώρα τους. Στο παρόν έχουν τη δυνατότητα να βρίσκονται μεταξύ τους και να αναπτύσσουν σχέσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!