Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
22 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [ΕΡΤ]: Παράσταση στο Υπ. Εσωτερικών για τους παιδικούς σταθμούς
[ΕΡΤ]: Παράσταση στο Υπ. Εσωτερικών για τους παιδικούς σταθμούς

[ΕΡΤ]: Παράσταση στο Υπ. Εσωτερικών για τους παιδικούς σταθμούς

Την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου στις 9πμ το Συνδικάτο ΟΤΑ «καλεί όλους τους συναδέλφους, τα σωματεία των δήμων και γενικά του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, τους συλλόγους γονέων να συμμετέχουν στην παράσταση διαμαρτυρίας για τους παιδικούς σταθμούς, στο υπουργείο Εσωτερικών».

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του: «Οι παιδικοί σταθμοί ξεκίνησαν και φέτος τη λειτουργία τους και παρά τις όποιες εξαγγελίες και διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης, 57229 παιδιά απορρίφθηκαν από το πρόγραμμα ΕΕΤΑΑ, ενώ χιλιάδες είναι και φέτος τα «τυχερά» παιδιά του vοucher που ποτέ δεν βρήκαν θέση σε παιδικό σταθμό.

Ακόμη περισσότερα τα νεαρά νοικοκυριά που δεν «πληρούν» τις προϋποθέσεις να κάνουν αίτηση ή να ενταχθούν στο πρόγραμμα. Ενώ πολλοί από τους «τυχερούς» γονείς που θα εγγράψουν το παιδί τους σε κάποια δομή θα καλεστούν να πληρώσουν και τροφεία, την ώρα που το οικογενειακό εισόδημα βυθίζεται και είναι δυσεύρετο».

Σε άλλο σημείο της ίδιας ανακοίνωσης το Συνδικάτο ΟΤΑ αναφέρεται στο διεκδικητικό πλαίσιο της κινητοποίησης, λέγοντας: «Απαιτούμε: Αποκλειστικά Κρατικούς Δημόσιους Δωρεάν παιδικούς σταθμούς. Με γενναία και αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Κατάργηση κάθε εισφοράς των γονιών. Κανένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών.

Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων στους Σταθμούς χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!