Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [ΕΡΤ]: Ο Ν. Παπαγεωργίου, μιλά για τις συνθήκες εργασίας στην Ελλάδα (audio)
[ΕΡΤ]: Ο Ν. Παπαγεωργίου, μιλά για τις συνθήκες εργασίας στην Ελλάδα (audio)

[ΕΡΤ]: Ο Ν. Παπαγεωργίου, μιλά για τις συνθήκες εργασίας στην Ελλάδα (audio)

Ο Νίκος Παπαγεωργίου , μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του ΠΑΜΕ και Πρόεδρος του συνδικάτου επισιτισμού –τουρισμού Αττικής , μίλησε στους Ανδρέα Παπασταματίου και Στεφανία Χαρίτου, στην εκπομπή «Απολύτως Σχετικό», που μεταδίδεται από το Πρώτο Πρόγραμμα, τη Φωνή Της Ελλάδας και τους Περιφερειακούς σταθμούς της ΕΡΤ, για τις συνθήκες εργασίας , το δυστύχημα στο ταχυφαγείο «ΕΒΕΡΕΣΤ» στην Πλατεία Βικτωρίας, αλλά και το νέο νομοθετικό πλαίσιο που διέπει τα Γραφεία Ευρέσεως Εργασίας.

Ειδικότερα ο κύριος Παπαγεωργίου επεσήμανε ότι, πολλές φορές το συνδικάτο έχει διαμαρτυρηθεί για τις συνθήκες εργασίας τις οποίες χαρακτήρισε «άθλιες», ενώ τόνισε ότι αυτές θα χειροτερέψουν με την απλοποίηση των ελέγχων μετά την ψήφιση του νέου νομοσχεδίου για την επιχειρηματικότητα. Ταυτόχρονα επέρριψε ευθύνες και στην εργοδοσία, αλλά και στις εκάστοτε κυβερνήσεις για το νομοθετικό πλαίσιο που βάζουν.

Ο Πρόεδρος του συνδικάτου επισιτισμού –τουρισμού Αττικής επιτέθηκε στην υπουργό Εργασίας, κυρία Αχτσιόγλου για την τροπολογία που αφορά τα Γραφεία ευρέσεως Εργασίας και τους επιτρέπεται να αλλάζουν ιδιοκτήτη σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Με αυτό τον τρόπο τα γραφεία «αλλάζουν συνεχώς χέρια και αφήνουν οφειλές στους εργαζομένους» συμπλήρωσε το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΜΕ.

Τέλος ο κος Παπαγεωργίου χαρακτήρισε τα Γραφεία Ευρέσεως Εργασίας «Γαλέρες» διευκρινίζοντας ότι οι εργαζόμενοι που νοικιάζονται στις μεγάλες τουριστικές επιχειρήσεις πληρώνονται βάση του κατώτατου μισθού του ανειδίκευτου εργάτη και με αυτό τον τρόπο «από την μία ρίχνουν τους μισθούς και από την άλλη εξαφανίζονται τα όποια εργατικά δικαιώματα έχουν απομείνει» είπε χαρακτηριστικά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!