Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [ΕΡΤ]: Παναιγαιακό συλλαλητήριο για το ΦΠΑ στα νησιά
[ΕΡΤ]: Παναιγαιακό συλλαλητήριο για το ΦΠΑ στα νησιά

[ΕΡΤ]: Παναιγαιακό συλλαλητήριο για το ΦΠΑ στα νησιά

Υπόθεση όλων των κατοίκων πρέπει να γίνει ο αγώνας για την διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ που καταργούνται από την 1η του Γενάρη στα νησιά του Βορειοα νατολικού Αιγαίου, τονίζουν οι εμπορικοί και παραγωγικοί φορείς που  αύριο διοργανώνουν παναιγαιακό συλλαλητήριο.  Τα καταστήματα και οι επιχειρήσεις θα παραμείνουν κλειστά σε Λήμνο,  Λέσβο, Χίο, Σάμο, όπως και οι υπηρεσίες της περιφέρειας και των δήμων, ενώ τρίωρη στάση εργασίας κήρυξε η ΑΔΕΔΥ.

Από την 1η του Γενάρη θα αυξηθεί ο ΦΠΑ στην Γ’ ομάδα νησιών μικρών νησιών , μεταξύ των οποίων και τα νησιά Λέσβο Χίο και Σάμο που είχαν εξαιρεθεί από την αύξηση της 1ης Ιουνίου,  λόγω της μεγάλης πίεσης που δέχτηκαν από το προσφυγικό.

Από την αύξηση του ΦΠΑ , τα πάντα θα ακριβύνουν κατά 7% , και αυτό σημαίνει ότι μια μέση οικογένεια θα επιβαρυνθεί τουλάχιστον 480 ευρώ το χρόνο, που για πολλούς αντιστοιχεί σε μία σύνταξη ή ένα μισθό. Ωστόσο σύμφωνα με στοιχεία που εδώ και χρόνια έχουν στα χέρια τους κυβερνήσεις και υπουργοί το κέδρος για το δημόσιο από την αύξηση του ΦΠΑ είναι μόλις 17 εκατομμύρια για το Βόρειο Αιγαίο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!