Τρίτη, 22 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
24 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 13 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [ΕΡΤ]: Π.Ο.Ε.: Θεσμοθέτηση Εργατοδικείων για άμεσα αποτελέσματα στις εργατικές διαφορές
[ΕΡΤ]: Π.Ο.Ε.: Θεσμοθέτηση Εργατοδικείων για άμεσα αποτελέσματα στις εργατικές διαφορές

[ΕΡΤ]: Π.Ο.Ε.: Θεσμοθέτηση Εργατοδικείων για άμεσα αποτελέσματα στις εργατικές διαφορές

Με αφορμή τη θετική εξέλιξη για τους απολυμένους των Λιπασμάτων Καβάλας, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενέργειας, τονίζει πως «Ευθύνη της Κυβέρνησης σήμερα είναι να ξεκαθαρίσει το τοπίο που στήθηκε στα Λιπάσματα Καβάλας με τις διάφορες Εταιρείες «μαϊμού» που στήθηκαν γύρω από την μητρική Εταιρεία».

Συνεχίζοντας η Ομοσπονδία αναφέρει ότι: «Η δικαστική απόφαση δεν είναι το τέλος του δίκαιου αγώνα των συναδέλφων μας. Ο αγώνας τους για να δουλέψουν ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ στη ΒΦΛ επ΄ ωφελεία της τοπικής κοινωνίας συνεχίζεται και η Ομοσπονδία μας θα είναι πάντα στο πλευρό τους.
Στην Ελλάδα των μνημονίων και της κρίσης φαινόμενα εργοδοτικής ασυδοσίας (τύπου Λαυρεντιάδη) δεν αποτελούν την εξαίρεση αλλά τον κανόνα και σε αυτό έχει συμβάλει η αύξηση της ανεργίας και η καταστρατήγηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων.

Λίγες μέρες μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου που κρίνει ότι «δεν είναι βλαπτική μεταβολή της εργασιακής σχέσης η μακροχρόνια μη καταβολή μισθού στον εργαζόμενο…» είχαμε το τραγικό συμβάν της αυτοκτονίας εργαζόμενης στα σούπερ μάρκετ Καρυπίδης».

Τέλος, η ΠΟΕ επισημαίνει πως: «Εδώ και δύο χρόνια στην εταιρεία αυτή συντελείται ένα διαρκές έγκλημα σε βάρος των εργαζομένων οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και ενάμιση χρόνο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!