Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [ΕΡΤ]: Π. Λαφαζάνης για ΔΕΗ & ανεξόφλητους λογαριασμούς: «Δεν έχω, δεν πληρώνω, αντιδρώ, αγωνίζομαι»
[ΕΡΤ]: Π. Λαφαζάνης για ΔΕΗ & ανεξόφλητους λογαριασμούς: «Δεν έχω, δεν πληρώνω, αντιδρώ, αγωνίζομαι»

[ΕΡΤ]: Π. Λαφαζάνης για ΔΕΗ & ανεξόφλητους λογαριασμούς: «Δεν έχω, δεν πληρώνω, αντιδρώ, αγωνίζομαι»

Στο θέμα των λογαριασμών της ΔΕΗ και της διακοπής παροχής ηλεκτρικού ρεύματος όταν αυτοί είναι ανεξόφλητοι, αναφέρεται με δήλωσή του ο γραμματέας του πολιτικού συμβουλίου της ΛΑΕ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, προαναγγέλοντας παρεμβάσεις για το θέμα αυτό.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της ΛΑΕ: «Το τελευταίο διάστημα η ΔΕΗ και οι ιδιωτικές εταιρείες ηλεκτρισμού έχουν επιδοθεί σε ένα βάρβαρο και άπονο «τσουνάμι» αποκοπών ηλεκτρικού ρεύματος, αφού πρώτα τρομοκρατούν και εκβιάζουν νοικοκυριά, επαγγελματίες, εμπόρους και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που αδυνατούν να πληρώσουν τις οφειλές τους.

Είναι τραγικό ότι η ΔΕΗ, αντί να διευκολύνει τους οφειλέτες να πληρώσουν τους φουσκωμένους με χίλια δυο πρόσθετα άσχετα βάρη, λογαριασμούς, έχει επιβάλει ένα δυσβάστακτο καθεστώς δήθεν ρυθμίσεων των οφειλών με μεγάλες προκαταβολές και ελάχιστες δόσεις και προαπαιτούμενο την κανονική αποπληρωμή των τρεχουσών υποχρεώσεων.

Είναι προφανές, ότι κατ’ αυτόν τον τρόπο η μεγάλη πλειονότητα των οφειλετών δεν μπορεί να μπει στη ρύθμιση και αν μπει την χάνει όταν καθυστερήσει να πληρώσει έστω και μία δόση.

Καλούμε την κυβέρνηση και τις διοικήσεις της ΔΕΗ και των άλλων εταιρειών να τερματίσουν αμέσως αυτό το καθεστώς βαρβαρότητας και εξόντωσης νοικοκυριών, επαγγελματιών και επιχειρήσεων».

Τέλος, ο κ. Λαφαζάνης επισημαίνει: «Καλούμε κυβέρνηση και εταιρείες ηλεκτρισμού να εφαρμόσουν ρυθμίσεις αποπληρωμής χωρίς προκαταβολές και με ευάριθμες δόσεις, ώστε να δώσουν την ευκαιρία σε όσους έχουν χαμηλά έως ανύπαρκτα εισοδήματα να ενταχθούν και να προσπαθήσουν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!