Σάββατο, 21 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [ΕΡΤ]: Ομόφωνα αθώοι η Ηριάννα και ο Περικλής-Τσίπρας: Μια μεγάλη αδικία αποκαταστάθηκε (video)
[ΕΡΤ]: Ομόφωνα αθώοι η Ηριάννα και ο Περικλής-Τσίπρας: Μια μεγάλη αδικία αποκαταστάθηκε  (video)

[ΕΡΤ]: Ομόφωνα αθώοι η Ηριάννα και ο Περικλής-Τσίπρας: Μια μεγάλη αδικία αποκαταστάθηκε (video)

Ομόφωνα αθώοι κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο κακουργημάτων η Ηριάνα και ο Περικλής. «Σήμερα αποκαταστάθηκε μια μεγάλη αδικία απέναντι σε δύο νέους ανθρώπους. Η δημοκρατία και το κράτος δικαίου ανέπνευσαν #free_Irianna», γράφει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στον λογαριασμό του στο Twitter για την αθώωση της Ηριάννας και του Περικλή. «Πρόκειται για μία απόφαση λογικής, ανθρωπιάς και στοιχειώδους ανταπόκρισης στο κοινό περί δικαίου αίσθημα», δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

Όπως ήταν φυσικό, οι δεκάδες αλληλέγγυοι που είχαν γεμίσει ασφυκτικά την αίθουσα του δικαστηρίου, ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς.

Μετά από παραμονή ενός ολόκληρου χρόνου στην φυλακή η 29χρονη διδακτορική υποψήφια στο τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και ο 34χρονος πτυχιούχος Γεωπονικής άκουσαν από τον πρόεδρο την κρίση των Εφετών που «ομοφώνως» διατύπωσαν μεταξύ άλλων στο σκεπτικό τους την αρχή πως «οι κοινωνικές επαφές δεν ποινικοποιούνται».

Αυτό που ανέφερε ο πρόεδρος της έδρας -αναφορικά με το σκεπτικό της απόφασης- είναι ότι η κατάθεση βασικού μάρτυρα, ο οποίος είχε βρει τον οπλισμό στην Πολυτεχνειούπολη το 2011, ελέγχεται σοβαρά για την αξιοπιστία του.

Σύμφωνα με την απόφαση, το δείγμα DNA -πάνω στο οποίο βασίστηκε εν πολλοίς η δημιουργία δικογραφίας για την Ηριάννα και τον συγκατηγορούμενο της- «είναι χαμηλής ποσότητας και ποιότητας εντόνως αμφισβητούμενο».

Από την άρση των επικοινωνιών, δεν προέκυψε εμπλοκή των κατηγορούμενων με τη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», ενώ η μίσθωση του σπιτιού όπου έμενε η Ηριάννα δεν χρησιμοποιήθηκε για παράνομες δραστηριότητες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!