Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
17 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
14 °C 0 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [ΕΡΤ]: Με ομιλία του πρόεδρου της Βουλής η έναρξη των εργασιών του «Διαλόγου των Δημοσιογραφικών Ενώσεων»
[ΕΡΤ]: Με ομιλία του πρόεδρου της Βουλής η έναρξη των εργασιών του «Διαλόγου των Δημοσιογραφικών Ενώσεων»

[ΕΡΤ]: Με ομιλία του πρόεδρου της Βουλής η έναρξη των εργασιών του «Διαλόγου των Δημοσιογραφικών Ενώσεων»

Κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης κήρυξε την έναρξη των εργασιών του «Διαλόγου των Δημοσιογραφικών Ενώσεων – Μελών της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων της Μεσογείου και της Μαύρης Θάλασσας».

H τελετή πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο της Ακρόπολης, ξεκίνησε με χαιρετισμό της προέδρου της ΕΣΗΕΑ Μαρίας Αντωνιάδου και ακολούθησε ενός λεπτού σιγή για τους δημοσιογράφους που έχουν χάσει τη ζωή τους. Μια κίνηση με έντονο συμβολισμό, υπό τη σκιά της δολοφονίας του Σαουδάραβα Τζαμάλ Κασόγκι που συντάραξε τη διεθνή κοινή γνώμη, και δύο ημέρες μετά την Παγκόσμια Ημέρα για τον τερματισμό της ατιμωρησίας για εγκλήματα κατά των δημοσιογράφων (2 Νοεμβρίου).

«Η οικονομική κρίση, οι τεχνολογικές αλλαγές και η επέκταση του διαδικτύου, αλλά και συγκυριακά φαινόμενα, όπως η αύξηση της τιμής του χαρτιού, η μείωση της διαφημιστικής δαπάνης, καθώς και η εμφάνιση κραυγαλέων φαινομένων κακοδιαχείρισης και συγκέντρωσης της ιδιοκτησίας των μέσων ενημέρωσης, επηρεάζουν αρνητικά όλη την αξιακή αλυσίδα παραγωγής και διανομής του έντυπου Τύπου» τόνισε, μεταξύ άλλων, στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Νίκος Βούτσης.

Περαιτέρω επισήμανε ότι «για πρώτη φορά σε τόση έκταση σε διαφορετικές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πρόσφατα και ενώ συζητάμε για το μέλλον της Ευρώπης, η δημοσιογραφική οικογένεια θρήνησε θύματα, άνδρες και γυναίκες, επαγγελματίες και λειτουργούς της δημοσιογραφίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!