Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [ΕΡΤ]: OME-OTE: Ίσες ευκαιρίες – αξιοπρέπεια – εργασία για τα ΑμεΑ
[ΕΡΤ]: OME-OTE: Ίσες ευκαιρίες – αξιοπρέπεια – εργασία για τα ΑμεΑ

[ΕΡΤ]: OME-OTE: Ίσες ευκαιρίες – αξιοπρέπεια – εργασία για τα ΑμεΑ

Mε πρωτοβουλία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών το 1992, καθιερώθηκε η 3η Δεκεμβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με  Αναπηρία και με αφορμή το παν-αναπηρικό συλλαλητήριο της Παρασκευής 2 Δεκεμβρίου, αρκετοί φορείς καλούν σε συμμετοχή.

Μεταξύ αυτών και αρκετές συνδικαλιστικές οργανώσεις όπως η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας , η ΠΟΕΔΗΝ , το Συνδικάτο ΟΤΑ , ενώ στον ήδη μεγάλο κατάλογο, προστέθηκε με απόφασή της και η ΟΜΕ-ΟΤΕ .

Aναφερόμενη στην παγκόσμια ημέρα των ΑμεΑ, η ΟΜΕ – ΟΤΕ, σχολιάζει: «Στόχος και σκοπός είναι η προώθηση δράσεων που επισημαίνουν και υπενθυμίζουν τις ανάγκες και τα δικαιώματα των ΑΜΕΑ (Άτομα ΜΕ Αναπηρία), καθώς και η ευαισθητοποίηση  του συνόλου της κοινωνίας σε θέματα σεβασμού και αποδοχής της διαφορετικότητας.

Στην Ελλάδα των μνημονίων και της λιτότητας, οι κοινωνικές παροχές – επιδόματα που αφορούν τα ΑΜΕΑ δυστυχώς δεν έχουν εξαιρεθεί από τις περικοπές. Παρά την πρόοδο που είχε σημειωθεί τα προηγούμενα χρόνια, κυρίως όσον αφορά την προσβασιμότητα των ΑΜΕΑ, η οικονομική συγκυρία του φαύλου κύκλου της ύφεσης καθιστά τις κρατικές παροχές ως  μέτρα ασπιρίνης  για  την  αντιμετώπιση των προβλημάτων».

Συνεχίζοντας η ομοσπονδία αναφέρει πως: «Παράλληλα, αναδεικνύει την εταιρική κοινωνική ευθύνη ως τη μόνη ελπίδα σωτηρίας, για όσες εταιρίες είναι σε θέση να προσφέρουν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!