Τρίτη, 25 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [ΕΡΤ]: Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Πατριάρχη Βαρθολομαίου (video)
[ΕΡΤ]: Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Πατριάρχη Βαρθολομαίου (video)

[ΕΡΤ]: Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Πατριάρχη Βαρθολομαίου (video)

Συναντήσεις με τον υπουργό Παιδείας και τον Αμερικανό πρεσβευτή στην Αθήνα είχε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Με τον Τζέφρι Πάϊατ συζήτησαν για την επικείμενη επίσκεψη του Πατριάρχη στις ΗΠΑ, ενώ οι σχέσεις Αθήνας-Φαναρίου κυριάρχησαν στη συνομιλία με τον Κώστα Γαβρόγλου.

Για την κατάσταση στα Βαλκάνια, το ζήτημα της Ουκρανίας, αλλά και την επικείμενη επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Ουάσιγκτον συζήτησαν ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας με τον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ.

Δόθηκε η δυνατότητα να συζητηθούν τα σχέδια για την υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Ουάσιγκτον, το ερχόμενο Φθινόπωρο, τόνισε ο Τζέφρι Πάιατ, ενώ αναφέρθηκε και στον σημαντικό ρόλο του θρησκευτικού ηγέτη σε μια σειρά θεμάτων της Μ.Ανατολής αλλά και της Ουκρανίας.

Για νέα περίοδο πνευματικής ενότητας στις σχέσεις Αθήνας- Φαναρίου, έκανε μάλιστα λόγο ο Κώστας Γαβρόγλου, ο οποίος συζήτησε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη τόσο εκκλησιαστικά όσο και εκπαιδευτικά θέματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αναμένεται να επισκεφθεί το Φανάρι στις 11 Ιουνίου για την ονομαστική εορτή του Οικουμενικού Πατριάρχη.

ΕΡΤ1/Ρεπορτάζ: Ελίνα Κολύβα

Μοιράσου το άρθρο:

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Pinterest

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!