Κυριακή, 18 Νοεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
13 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 10 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [ΕΡΤ]: Ντάουνινγκ Στριτ: «Σεναριολογία» τα περί παραμονής εντός τελειωνακής ένωσης
[ΕΡΤ]: Ντάουνινγκ Στριτ: «Σεναριολογία» τα περί παραμονής εντός τελειωνακής ένωσης

[ΕΡΤ]: Ντάουνινγκ Στριτ: «Σεναριολογία» τα περί παραμονής εντός τελειωνακής ένωσης

Ένα δημοσίευμα κατά το οποίο η νομικά δεσμευτική συμφωνία για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα προβλέπει πως η χώρα θα παραμείνει στην τελωνειακή ένωση, ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να ισχύσουν διαφορετικές διατάξεις για τη Βόρεια Ιρλανδία, αποτελεί «σεναριολογία» και μόνο, τόνισε η Ντάουνινγκ Στριτ.

Η εφημερίδα The Sunday Times γράφει στο φύλλο της που κυκλοφορεί σήμερα ότι η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι θέλει το ΗΒ να παραμείνει «προσωρινά» στην τελωνειακή ένωση, ώστε να μην τύχει διακριτικής μεταχείρισης η Βόρεια Ιρλανδία προκειμένου να μην υπάρξουν «σκληρά» σύνορα. Το ζήτημα έχει μετατραπεί σε ένα από τα κυριότερα εμπόδια για την επίτευξη συμφωνίας όσον αφορά το Brexit, το οποίο πρόκειται να γίνει τον Μάρτιο του 2019.

Το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς μετέδωσε την Παρασκευή ότι η ΕΕ πρότεινε ως εναλλακτικό μηχανισμό ασφαλείας (backstop, κατά την ορολογία που χρησιμοποιείται στις Βρυξέλλες) να παραμείνει όλο το Ηνωμένο Βασίλειο στην τελωνειακή ένωση μετά το Μπρέξιτ. Αυτό θα δώσει τη δυνατότητα στο Λονδίνο να ορίζει ένα μέρος των κανόνων για το εμπόριο, ενώ ταυτόχρονα θα απαλείψει την ανάγκη να ισχύσουν διαφορετικοί κανόνες για τη Βόρεια Ιρλανδία από ό,τι για τις άλλες βρετανικές επαρχίες.

Η κυβέρνηση της Μέι αναμένεται να συνεδριάσει την Τρίτη για να συζητήσει εκ νέου τα σχέδιά της.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!