Δευτέρα, 20 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [ΕΡΤ]: Notre Dame: Notre Drame… «Το δικό μας δράμα»
[ΕΡΤ]: Notre Dame: Notre Drame… «Το δικό μας δράμα»

[ΕΡΤ]: Notre Dame: Notre Drame… «Το δικό μας δράμα»

Σοκαρισμένοι παρακολουθούν οι Γάλλοι και μαζί τους δισεκατομμύρια άνθρωποι ανά τον πλανήτη τις φλόγες να καταπίνουν ανεξέλεγκτα ολόκληρα τμήματα της Παναγίας των Παρισίων, με πρώτο το χαρακτηριστικό «βέλος», τον πύργο στο κωδωνοστάσιο ύψους 68 μ.

Από τη στιγμή που η φωτιά έγινε ορατή να μαίνεται μέσα στην «καρδιά» του ναού τίποτα δεν μπορούσε να την αναχαιτίσει Μέσα σε λίγα λεπτά ακολούθησε η κατάρρευση όλης της υπόλοιπης στέγης και του ρολογιού της πρόσοψης.

AP Photo/Thibault Camus

Ένα σύννεφο καπνού έχει καλύψει το κέντρο της πόλης, ενώ «βρέχει» στάχτη σε μεγάλη έκταση και πάνω στα πλήθη, κατοίκων και τουριστών, που έχουν συρρεύσει στα σημεία από όπου μπορούν να έχουν εικόνα. Κάποιοι παγωμένοι, άλλοι με δάκρυα στα μάτια, άλλοι με προσευχές προσπαθούν να διαχειριστούν αυτό αυτό που αντικρύζουν. Πολλοί βιντεοσκοπούν την τραγωδία με τα κινητά τηλέφωνά τους.

AP Photo/Christophe EnaAP Photo/Christophe Ena

«Είμαι θλιμμένος όπως όλοι μας να βλέπω αυτό το κομμάτι του εαυτού μας να καίγεται» ανέφερε ο Γάλλος πρόεδρος.

Χαρακτηριστικός και ο τίτλος του πρωτοσέλιδου της εφημερίδας Liberation που κυκλοφορεί την Τρίτη: Notre Dame – Notre Drame που κάνει λογοπαίγνιο με τη λέξη (Notre) Dame (Η Κυρά μας) και Drame που σημαίνει δράμα.

«Το Παρίσι παραμορφώθηκε. Αυτή η πόλη δεν θα ξαναγίνει ποτέ όπως ήταν», είπε ένας άνδρας που έσπευσε στην περιοχή μόλις πληροφορήθηκε την καταστροφή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!