Τρίτη, 18 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [ΕΡΤ]: Ο νέος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, Eλπιδοφόρος στην ΕΡΤ (video)
[ΕΡΤ]: Ο νέος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, Eλπιδοφόρος στην ΕΡΤ (video)

[ΕΡΤ]: Ο νέος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, Eλπιδοφόρος στην ΕΡΤ (video)

Στο Φανάρι ήταν στραμμένο σήμερα το ενδιαφέρον της Ορθοδοξίας. Η ιερά σύνοδος εξέλεξε τον νέο Ποιμενάρχη της πολυπληθέστερης ορθόδοξης κοινότητας, της αρχιεπισκοπής Αμερικής, που υπάγεται στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Οι ιεράρχες επέλεξαν ομόφωνα τον Μητροπολίτη Προύσης Ελπιδοφόρο, που θα αντικαταστήσει τον παραιτηθέντα την περασμένη εβδομάδα Δημήτριο.

Η εκλογή έγινε με το τυπικό του οικουμενικού Πατριαρχείου, από τα 11μέλη της Ιεράς Συνόδου τα οποία ψήφισαν μέσα τον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου όπου και ανακοινώθηκε το αποτέλεσμα.

Ο νέος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής μετά την τελετή της αποδοχής των καθηκόντων του μίλησε αποκλειστικά στην ΕΡΤ για το μεγάλο έργο που αναλαμβάνει.

Ο 52χρονος Ελπιδοφόρος που είναι γέννημα θρέμμα Κωνσταντινοπολίτης, γεννημένος την παλιά ελληνική γειτονία του Μακρυχωρίου της Πόλης. Είναι από τους πλέον δημοφιλείς και αγαπητούς, η δε ανακοίνωση του ονόματος του έγινε δεκτή με φωνές «άξιος άξιος» από τα μέλη της Συνόδου, ενώ όταν ο ίδιος έφτασε στο χώρο του Πατριαρχείου έγινε δεκτός με θερμά χειροκροτήματα από τον συγκεντρωμένο κόσμο.

  • Νέος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής ο Μητροπολίτης Προύσης Ελπιδοφόρος (video)

Ο κ. Ελπιδοφόρος αναλαμβάνει καθήκοντα σε μια κρίσιμη φάση των πολιτικών ισορροπιών στην περιοχή όπου η στάση της ελληνικής ομογένειας της Αμερικής έχει ιδιαίτερη σημασία για την μητέρα εκκλησία της Κωνσταντινούπολης.

  • Το Μικρό και Μεγάλο Μήνυμα του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής

Ο νέος ποιμενάρχης είναι επίσης καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και τα τελευταία χρόνια ανέπτυξε πλούσια δραστηριότητα ως Μητροπολίτης Προύσσης και Ηγούμενος της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!