Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [ΕΡΤ]: Nέο μεταπτυχιακό σεμινάριο του Παντείου στο Δίστομο
[ΕΡΤ]: Nέο μεταπτυχιακό σεμινάριο του Παντείου στο Δίστομο

[ΕΡΤ]: Nέο μεταπτυχιακό σεμινάριο του Παντείου στο Δίστομο

Στο μαρτυρικό Δίστομο βρέθηκαν δεκάδες νέοι επιστήμονες στα πλαίσια μεταπτυχιακού από το Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Για άλλη μια φορά το Παράρτημα που είχε ιδρυθεί πέρυσι τον Ιούνιο στην Μαρτυρική Πόλη της Βοιωτίας, με την μορφή του Ευρωπαϊκού Κέντρου Διεπιστημονικής Έρευνας και Εκπαίδευσης του Παντείου,  ενεργοποιήθηκε  διοργανώνοντας στην έδρα του – μαζί με άλλα Κέντρα Σπουδών του Πανεπιστημίου- ένα ακόμη αξιόλογο  Σεμινάριο!.

Το θέμα του Ειδικού αυτού τριήμερου Διεπιστημονικού Μεταπτυχιακού Σεμιναρίου, ήταν «Διεθνής Πολιτική-Πολιτισμός- Περιβάλλον»  και είχε από κοινού οργανωτές και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας και Κατάρτισης  και το Κέντρο Ανατολικών Σπουδών για τον Πολιτισμό και την Επικοινωνία του Παντείου Πανεπιστημίου.

Το παρακολούθησαν δε δεκάδες νέοι επιστήμονες, μεταπτυχιακοί φοιτητές και υποψήφιοι Διδάκτορες του Παντείου  και άλλων ακαδημαϊκών ιδρυμάτων της Ελλάδας και της Κύπρου, ενώ δίδαξαν αξιόλογοι ακαδημαϊκοί.

Η έδρα του Ευρωπαϊκού Κέντρου βρίσκεται σε κτίρια του Δήμου (τα οποία έχει δωρίσει μεταλλευτική εταιρία) με αξιόλογη υποδομή – η ενίσχυση της οποίας από τους φορείς και τους θεσμούς της περιοχής, μπορεί να συμβάλει στην Οικονομική και Κοινωνική ανάπτυξη ευρύτερα της Βοιωτίας.

Στο σεμινάριο – που  μερικά μαθήματά του έγιναν και σε Αράχοβα και Στείρι – παρουσιάστηκαν διεπιστημονικά εξελίξεις στην διεθνή πολιτική, όπως επίσης και η αλληλεξάρτηση και διασύνδεσή τους με το περιβάλλον, την αειφόρο ανάπτυξη και τον πολιτισμό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!