Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [ΕΡΤ]: Νεφελούδης: «Δεν είναι στις προθέσεις μας αυξήσεις στις ομαδικές απολύσεις» (video)
[ΕΡΤ]: Νεφελούδης: «Δεν είναι στις προθέσεις μας αυξήσεις στις ομαδικές απολύσεις» (video)

[ΕΡΤ]: Νεφελούδης: «Δεν είναι στις προθέσεις μας αυξήσεις στις ομαδικές απολύσεις» (video)

Στα αγκάθια της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς αναφέρθηκε μιλώντας στην ΕΡΤ ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης. Τόνισε ότι η κυβέρνηση επιδιώκει επιστροφή των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και όχι αυξήσεις των ομαδικών απολύσεων.

Σημείο τριβής παραμένει το ζήτημα των ομαδικών απολύσεων. Θεσμοί και ΔΝΤ επιμένουν να αλλάξει η ισχύουσα νομοθεσία, ασκώντας ισχυρές πιέσεις για αλλαγές.

«Να ξαναδούμε το θέμα των ομαδικών απολύσεων για το πώς έχει τεθεί. Αφενός έχουμε το ΔΝΤ που έχει θέσει θέμα είτε απελευθέρωσης, είτε της αύξησης του ορίου. Από την άλλη υπάρχει ένα πρόβλημα που έχει να κάνει με τις λεγόμενες διοικητικές εγκρίσεις των ομαδικών απολύσεων, το οποίο εύκολα και στα πλαίσια της ενίσχυσης των συλλογικών ρυθμίσεων μπορεί να διευθετηθεί. Έχω την αίσθηση ότι με βάση την πραγματικότητα ακόμη και αυτής της ζούγκλας στην αγορά εργασίας το ζήτημα των ομαδικών απολύσεων, έτσι όπως τίθεται από την πλευρά των δανειστών και κατά κύριο λόγο από το ΔΝΤ, είναι ένα θέμα απόλυτης ιδεοληπτικής εμμονής που δεν έχει καμία σχέση με τη ζωή την ίδια».

Πηγή: ΕΡΤ1

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!