Πέμπτη, 24 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [ΕΡΤ]: Νεφελούδης: «Αύξηση μέχρι 700 ευρώ με τον επανυπολογισμό των συντάξεων» (audio)
[ΕΡΤ]: Νεφελούδης: «Αύξηση μέχρι 700 ευρώ με τον επανυπολογισμό των συντάξεων» (audio)

[ΕΡΤ]: Νεφελούδης: «Αύξηση μέχρι 700 ευρώ με τον επανυπολογισμό των συντάξεων» (audio)

«Φέτος υπάρχει η ποιοτική διαφορά η σαφέστατη κυριαρχία των συμβάσεων πλήρους απασχόλησης που φτάσει στο 55%», δήλωσε στο Πρώτο πρόγραμμα και στους Ανδρέα Παπασταματίου και Στεφανία Χαρίτου ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης. Επίσης ρεκόρ 18ετίας το σύνολο του ισοζυγίου της μισθωτής εργασίας. Μέσα στο 2018 θα πέσει κάτω από το 20% το ποσοστό ανεργίας, ανέφερε ο κος Νεφελούδης. «Ψέματα οι υπολογισμοί συντάξεων που παρουσιάζονται σε διάφορα ΜΜΕ γιατί η ρύθμιση του 2017 αφορούσε την ενδεχόμενη μείωση με μάξιμουμ 18% της προσωπικής διαφοράς και όχι της σύνταξης», συμπλήρωσε. Με τον επανυπολογισμό των συντάξεων πιθανόν να έχουν και αύξηση οι συντάξεις μέχρι 700 ευρώ, υποστήριξε ο κος Νεφελούδης.

Το αναπτυξιακό πρότυπο που έχουμε καταθέσει προφανώς και δεν θα το εφαρμόσει ο κος Μητσοτάκης, τόνισε. «Η εφαρμογή ακραίων νεοφιλελεύθερων πολιτικών στην εργασία και η πλήρης αποτυχία των στόχων τους ήταν μια τεράστια ιδεολογική ήττα, δηλαδή της ακραίας νεοφιλελεύθερης πολιτικής που πρεσβεύει ο κος Μητσοτάκης και κερδίσαμε ουσιαστικά 1,5 εκατομμύρια ανέργους», επεσήμανε ο κος Νεφελούδης.

«Δεν έχει ακουστεί ότι μια leader εταιρία η Philip Morris ‘η η Παπαστράτος ανακοίνωσε πριν 10 μέρες ότι μειώνει το ωράριο στις 37,3 ώρες την εβδομάδα χωρίς να μειώνει τον μισθό. Αυτή είναι μια πιλοτική εφαρμογή για την Ελλάδα και το υπουργείο μας συνέβαλε σε αυτό», σημείωσε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!