Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [ΕΡΤ]: Νέες προκλητικές δηλώσεις Τσαβούσογλου: Τα Ίμια είναι τουρκικό έδαφος (video)
[ΕΡΤ]: Νέες προκλητικές δηλώσεις Τσαβούσογλου: Τα Ίμια είναι τουρκικό έδαφος (video)

[ΕΡΤ]: Νέες προκλητικές δηλώσεις Τσαβούσογλου: Τα Ίμια είναι τουρκικό έδαφος (video)

Προκαλεί και πάλι ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος απαντώντας σε ερώτηση βουλευτών της Κεμαλικής αντιπολίτευσης στην Τουρκική εθνοσυνέλευση σχετικό με το καθεστώς ορισμένων νησιών του Αιγαίου, είπε ότι τα Ίμια είναι τουρκικό έδαφος. Η επιθετική τουρκική ρητορική βρέθηκε στο επίκεντρο της επικοινωνίας Τσίπρα-Μέρκελ , ενώ σκληρή ήταν και η απάντηση του Προκόπη Παυλόπουλου στην προκλητική δήλωση.

Η προκλητική αυτή δήλωση μάλιστα έγινε γραπτώς και σε συνέχεια των ανυπόστατων ισχυρισμών του αρχηγού του κόμματος του Κεμάλ Κιλιντσάρογλου ότι δήθεν η Ελλάδα έχει καταλάβει 18 νησιά του Αιγαίου.

Ξεκάθαρο μήνυμα στους ισχυρισμούς Τούρκων αξιωματούχων ως προς το νομικό καθεστώς του Αιγαίου έστειλε το υπουργείο Εξωτερικών. «Η κυριαρχία της Ελλάδας επί των νησιών της στο Αιγαίο, συμπεριλαμβανομένων των Ιμίων, είναι αδιαμφισβήτητη και κατοχυρώνεται από το Διεθνές Δίκαιο» τονίζει σχετική ανακοίνωση και χαρακτηρίζει ως «ανεύθυνες» και «προκλητικές» τις αναφορές περί του αντιθέτου.

«Το νομικό καθεστώς των νησιών και των βραχονησίδων του Αιγαίου είναι σαφές και έχει ρητώς καθοριστεί από σειρά Διεθνών Συμφωνιών του προηγούμενου αιώνα» διαμηνύει υπογραμμίζοντας ότι «όποιος αγνοεί αυτή τη διεθνή νομική πραγματικότητα δεν συμβάλλει στην εμπέδωση κανόνων καλής γειτονίας, αντίθετα τους υπονομεύει».

Παυλόπουλος: Οι προκλήσεις θα έχουν την απάντηση που πρέπει 

Σε εντονότατο ύφος ήρθε από την Κρήτη η απάντηση του προέδρου της Δημοκρατίας στη νέα τουρκική προκλητικότητα. Ο κ. Παυλόπουλος είπε ότι οι προκλήσεις θα έχουν την απάντηση που πρέπει και όποια άλλη χρειαστεί, καλώντας παράλληλα τους εταίρους να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!