Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [ΕΡΤ]: Νέες προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν- Σφοδρή αντίδραση από το ΥΠΕΞ (video)
[ΕΡΤ]: Νέες προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν- Σφοδρή αντίδραση από το ΥΠΕΞ (video)

[ΕΡΤ]: Νέες προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν- Σφοδρή αντίδραση από το ΥΠΕΞ (video)

Έντονα αντέδρασε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών με αφορμή νέες δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος με αφορμή την υπόθεση της Μοσούλης είπε πως «η Τουρκία δεν είναι μόνο η Τουρκία» και πως φέρει ευθύνη και απέναντι στη γεωγραφική περιοχή με την οποία υπάρχουν δεσμοί μεταξύ αυτών και η «Δυτική Θράκη».

«Η Τουρκία δεν είναι μόνο η Τουρκία», δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος με αφορμή την υπόθεση της Μουσούλης είπε πως η Τουρκία «εκτός από τα 79 εκατομμύρια των πολιτών της, φέρει ευθύνη και απέναντι στα εκατοντάδες εκατομμύρια αδέλφια μας στη γεωγραφική περιοχή με την οποία μας συνδέουν ιστορικοί και πολιτισμικοί δεσμοί». Στο πλαίσιο αυτό, ο Ερντογάν έκανε λόγο και για τη «Δυτική Θράκη».

«Είναι καθήκον, αλλά και δικαίωμα της Τουρκίας να ενδιαφέρεται για το Ιράκ, τη Συρία, τη Λιβύη, την Κριμαία, το Καραμπάχ, τη Βοσνία και τις άλλες αδελφές περιοχές. Η Τουρκία δεν είναι μόνο η Τουρκία», υποστήριξε ο Ερντογάν σε ομιλία του στη Ρίζε και πρόσθεσε: «Η στιγμή που θα παραιτηθούμε από αυτό, θα είναι η στιγμή που θα χάσουμε την ανεξαρτησία μας και το μέλλον μας».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!