Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [ΕΡΤ]: Τα Νέα: Ποια νέα μέτρα συμφωνήθηκαν για το πρωτογενές πλεόνασμα
[ΕΡΤ]: Τα Νέα: Ποια νέα μέτρα συμφωνήθηκαν για το πρωτογενές πλεόνασμα

[ΕΡΤ]: Τα Νέα: Ποια νέα μέτρα συμφωνήθηκαν για το πρωτογενές πλεόνασμα

Τα πρόσθετα μέτρα για την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% του ΑΕΠ και τις διαφορές που υπάρχουν στα εργασιακά, παρά τις προσπάθειες συμβιβασμού που βρίσκονται σε εξέλιξη, περιγράφει το τελευταίο προσχέδιο του επικαιροποιημένου μνημονίου
σύμφωνα με Τα Νέα .

Για να επιτευχθεί ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ το 2018, οι ευρωπαϊκές αρχές και η ελληνική κυβέρνηση συμφώνησαν σε μια σειρά από παρεμβάσεις που παρουσιάζονται στο επικαιροποιημένο μνημόνιο με ημερομηνία 22 Νοεμβρίου.

Ομως, είναι αμφίβολο κατά πόσο το ΔΝΤ θεωρεί επαρκείς τις ανωτέρω παρεμβάσεις για την επίτευξη του δημοσιονομικού στόχου.

Οι παρεμβάσεις ύψους 0,4% του ΑΕΠ περιλαμβάνουν εξοικονόμηση 52 εκ. ευρώ από το επίδομα θέρμανσης το 2018 και κατάργηση φοροαπαλλαγών για εξοικονόμηση 155 εκ. ευρώ. Μεταξύ των φοροαπαλλαγών που καταργούνται είναι η έκπτωση των ιατρικών εξόδων για φυσικά πρόσωπα ενώ καταργείται η έκπτωση 1,5% κατά τον υπολογισμό της μηνιαίας παρακράτησης φόρου εισοδήματος για μισθωτούς και συνταξιούχους το 2017.

Μια άλλη παρέμβαση αφορά την κατάργηση των επιδομάτων που θα καλυφθούν από το Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης και η υιοθέτηση μέτρων που προτείνει η Παγκόσμια Τράπεζα για τα επιδόματα ανεργίας.

Επίσης, προβλέπεται η επιβολή φόρου βραχυχρόνιας μίσθωσης κατοικιών 5% επί της αξίας διανυκτέρευσης από το 2017.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!