Τρίτη, 30 Μαΐου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
23 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
23 °C 3 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [ΕΡΤ]: ΝΔ: Πλεόνασμα από υπερφορολόγηση, στάση πληρωμών και κατασχέσεις (video)
[ΕΡΤ]: ΝΔ: Πλεόνασμα από υπερφορολόγηση, στάση πληρωμών και κατασχέσεις (video)

[ΕΡΤ]: ΝΔ: Πλεόνασμα από υπερφορολόγηση, στάση πληρωμών και κατασχέσεις (video)

Μεγάλο, αλλά όχι διατηρήσιμο χαρακτηρίζουν στη ΝΔ το πρωτογενές πλεόνασμα που ανακοινώθηκε, σημειώνοντας πως πρόκειται για ένα πλεόνασμα το οποίο βασίστηκε, όπως λένε, στην υπερφορολόγηση (τα μέτρα ήταν 5 φορές περισσότερα απ’ όσα χρειάζονταν), στη στάση πληρωμών, στα μη επαναλαμβανόμενα έσοδα και στις κατασχέσεις.

Στη ΝΔ αναρωτιούνται για το τί κερδισε η κυβέρνηση διαπραγματευόμενη επί ένα χρόνο, σημειώνοντας ότι η χώρα είναι εγκλωβισμένη εξαιτίας των κυβερνητικών χειρισμών, αφού έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα αν η διαπραγμάευση δεν κλείσει -σενάριο που θεωρούν ότι έχει τις μικρότερες πιθανότητες- η χώρα χρεοκοπεί αλλά ακόμα και αν κλείσει τελικώς η χώρα θα σέρνεται.

Επίσης, βλέπουν ότι έρχεται με ευθύνη της κυβέρνησης ένα τέταρτο μνημόνιο από το παράθυρο αφού τις δημοσιονομικές δεσμεύσεις μετά το 2018 τις εκλαμβάνουν ως ένα τέταρτο πρόγραμμα διάσωσης, χωρίς μάλιστα να συνοδεύεται από χρήματα. Θεωρούν μάλιστα επικίνδυνο το γεγονός ότι εξαιτίας των κυβερνητικών ολιγοριών η συζήτηση για το ελληνικό πρόγραμμα διεξάγεται πλέον μέσα στον κύκλο των ευρωπαϊκών εκλογών και πως ο κάθε Ευρωπαίος αξιωματούχος έχει στο μυαλό του τις κάλπες στη χώρα του όταν μιλάει για το χρέος.

Εν τω μταξύ, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ τόνισε ότι οι δανειστές βρήκαν «μπόσικο» τον κ. Τσίπρα και του φορτώνουν μέτρα που υποθηκεύουν τη χώρα και θα πρέπει να πάρουν οι επόμενες κυβερνήσεις, κυρίως υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα για πολλά χρόνια. Χαρακτήρισε επίσης, τα αντίμετρα ως ανύπαρκτα και ως επικοινωνιακό πακέτο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!